Skip to content
Politică

Ponta, concluzie incomodă despre politica externă: România nu e invitată la nicio întâlnire!

www.flux24.ro

Fostul prim-ministru Victor Ponta a tras duminică o concluzie incomodă despre politica noastră externă, susţinând că „România nu este invitată de nimeni la nicio întâlnire”.

Deputatul PSD a postat pe Facebook link către o ştire de pe Briefnews.eu potrivit căreia ţările din uniunea politico-economică Benelux (Belgia, Olanda şi Luxemburg) le-au invitat pe cele din Grupul de la Visegrád (Polonia, Ungaria, Cehia şi Slovacia) pentru discuţii legate de viitorul Europei.

Redăm mai jos mesajul ex-premierului:

„Sa fac un rezumat al acestei stiri (despre care nimeni nu a aflat inca sau nu are voie sa vorbeasca in Romania) :

1. Tarile BENELUX ( Belgia, Olanda si Luxemburg ) au adresat o invitatie tarilor „Visegrad” (Polonia, Cehia, Slovacia si Ungaria) pentru o intalnire la nivel de sefi de Guvern pe tema viitorului Europei.

Evident ca tarile Benelux ( membri fondatori ai UE, spatiul Schengen si Zona Euro) vor fi alaturi de Germania si Franta in „Nucleul Dur” al Europei.

2. Tarile „Visegrad” ( foste comuniste, structura economica si sociala asemanatoare Romaniei) sunt chemate la negocieri pentru viitorul lor statut in UE – chiar daca nu sunt primite in „nucleu” vor putea obtine avantaje si un statut special.

3. Dupa aceasta intalnire va urma o alta , in toamna, intre tarile BENELUX si cele 3 tari baltice ( Lituania, Leonia si Estonia) pe aceeasi tema

4. Romania nu este invitata de nimeni la nicio intalnire!

Dvs ce credeti – oare de ce?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *