Skip to content
Politică

Ponta, criticat de MCV. Senatorul Şerban Nicolae se revoltă: Raportul e un instrument politic! EXCLUSIV

Fostul prim-ministru Victor Ponta este criticat de către Comisia Europeană în cel mai recent raport MCV. Senatorul PSD Şerban Nicolae se revoltă, susţinând că documentul este „un instrument politic”.

CITIŢI ŞI: MCV dă de pământ cu Ponta și Tăriceanu

Parlamentarul a reacţionat, miercuri, pentru PSnews.ro, la un pasaj din raportul MCV, care susţine că „în acest an s-a înregistrat o creștere a numărului de cereri de apărare a independenței justiției, în urma unor atacuri în mass-media și din partea unor politicieni, inclusiv a primului ministru și a președintelui Senatului”.

CITIŢI ŞI: Tăriceanu, criticat în raportul MCV. Un lider ALDE arată cu degetul spre „scandalul de corupţie al secolului” /EXCLUSIV

În replică, Şerban Nicolae a opinat că afirmaţia de mai sus este una „pur politizată, fără niciun fel de raţionament profesional”.

„Acea frază extinde, într-un mod superficial şi chiar amatoresc, înţelesul termenului de «justiţie», ceea ce mă face să cred că este îndreptăţită acea opinie potrivit căreia raportul MCV este un instrument de control politic absolut inutil din perspectiva reformei justiţiei din România. Este perfect justificată această opinie. Raportul MCV este un raport funcţionăresc făcut cu tentă pur politică şi care excede mult rolul unui observator profesionist cu privire la situaţia justiţiei din România. Nu au existat atacuri la adresa justiţiei – este stupid să spui aşa ceva. Cine este justiţia asta? Există justiţie identificată şi Tăriceanu sau Ponta a spus că justiţia în România e bună sau rea? Nu; au fost discuţii directe legate de persoane şi cine nu cunoaşte ce înseamnă justiţie în România n-are de ce să facă raport profesional. Sunt nişte funcţionari care, din nefericire, continuă să-şi justifice nişte lefuri foarte mari, arătând că e nevoie de ei”, a comentat Nicolae.

Întrebat cine şi de ce ar avea interese să menţină acest „instrument de control politic”, senatorul a răspuns: „Cei care au creat acest mecanism şi l-au susţinut, din partea română, în condiţiile în care este, în mod evident, inutil, întrucât nu vine cu soluţii, ci doar cu critici”.

„Mecanismul MCV este inutil şi chiar periculos, în contextul în care face erori elementare în ceea ce priveşte statul de drept, chiar noţiuni de drept. Ăştia sunt cei care au un anume interes politic şi care fac din MCV un instrument de calificare sau de cuantificare a competitorilor politici din România: certificate de bună purtare date unora şi certificate de proastă purtare date altora”, a încheiat Şerban Nicolae.

2 comentarii la “Ponta, criticat de MCV. Senatorul Şerban Nicolae se revoltă: Raportul e un instrument politic! EXCLUSIV

  1. Acest raport este facut de membri PPE. Este evident ca ataca partidele de stinga. Nu este o analiza profesionista. Este o facatura politica. Tot ce nu e PPE-ul fascistei de Merkel este cih! Chiar crede cineva ca acest raport ste credibil. Astia ne cred timpiti. Saracii. Ce o sa le vada fundul lor cu invadatorii invitati,mama.mama!

  2. MCV nu a observat ca Fuhrerul — Klaun Grohanis Merkel , a atacat justiţia ? Fuhrerul , nemultumit ca pierde imobilul obtinut cu acte false , prin hotararea definitiva si irevocabila a Tribunalului Brasov , a spus ca justitia din Romania nu este buna , deoarece a dat un verdict care nu-i este favorabil . Deci a atacat insasi justitia ! MCV a primit ordin sa nu observe aceasta ingerinta a lui ciolanis in treburile justitiei , ca si alte actiuni ale acestuia contrare statului de drept ( vezi ” vreau guvernul meu ” si ” a trebuit sa moara oameni ca sa demisioneze guvernul Ponta „)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *