Skip to content
Politică

Ponta dă un indiciu asupra „ofiţerului acoperit” care vrea să preia PSD: „Vicepreşedinte, fost ministru”

Ex-premierul Victor Ponta dă un indiciu asupra „ofiţerului acoperit” despre care a scris, vineri, că vrea să preia PSD.

Într-un update la postarea de vineri de pe Facebook, Ponta oferă mai multe detalii în legătură cu persoana la care s-a referit.

„Ca să răspund tuturor celor care ma întreabă: cred că Liviu Dragnea NU trebuie sa își dea demisia din funcția de Președinte al PSD! Trebuie să țină Partidul unit, să câștige alegerile locale și parlamentare și să ferească PSD de toți «ofițerii» acoperiți sau descoperiți care vor să îl preia! Clar?

Update – pt ca am vazut interpretarile din presa vreau sa precizez ca atunci cand am scris de «ofiterii» care vor sa preia puterea in PSD NU ma refeream la Valeriu Zgonea – ci la un vicepresedinte PSD, fost ministru in Guvern (daca va fi nevoie le voi spune colegilor mei despre cine este vorba)!” este mesajul integral al lui Ponta.

Consultând pe site-ul oficial al PSD lista cu vicepreşedinţi ai partidului care să fi fost miniştri, plaja de opţiuni este largă. Astfel, variantele sunt:

  • Rovana Plumb (Mediu, apoi Muncă);
  • Ioan Vulpescu (Cultură);
  • Nicolae Bănicioiu (Sănătate);
  • Mihai Tudose (Economie);
  • Ecaterina Andronescu (Educaţie);
  • Doina Pană (Dialog Social, apoi Ape, Păduri şi Piscicultură).

Din lista de mai sus, un caz special este cel al deputatului de Brăila Mihai Tudose. Presa a scris despre studiile acestuia la Academia Naţională de Informaţii.

„Mihai Tudose (48 de ani). Fost presedinte al PSD Braila, numit ministru al Economiei, Comerţului şi Turismului în decembrie 2014, Mihai Tudose a avut foarte puţine ieşiri publice. El este unul dintre numerosii demnitari cu studii la SRI: si-a obtinut in anul 2010 titlul de Doctor în domeniul Ştiinţe Militare şi Informaţii – Protectia infrastructurilor critice la Academia Naţională de Informaţii. Din 2013, Mihai Tudose este si conferentiar universitar la ANI. Ministrul Economiei a mai urmat in 2006 un Curs post-universitar în domeniul securităţii naţionale la Colegiul Superior de Securitate Naţională (Serviciul Român de Informaţii).

O investigatie de presa a Centrului pentru Jurnalism de Investigatie arata ca Mihai Tudose si-ar fi plagiat teza de doctorat, obtinuta la ANI.

Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie scrie ca lucrarea de doctorat a ministrului Economiei Mihai Tudose, cu titlul «Infrastructura critica – model si strategie manageriala», a fost sustinuta in 2010 la Academia Nationala de Informatii «Mihai Viteazul» si publicata apoi la RAO International Publishing Company”, relata Hotnews în octombrie 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *