Skip to content
Politică

Ponta denunță urme penale lăsate de tehnocrați: Doar Dumnezeu ne poate salva!

www.rfi.ro

Fostul prim-ministru Victor Ponta denunță urme penale lăsate de precedenții guvernanți tehnocrați. Citiți despre ce este vorba în rândurile de mai jos.

Într-un status postat miercuri pe Facebook, ex-premierul îi acuză pe oamenii lui Dacian Cioloș atât de presupusa gaură de 10 miliarde de lei din bugetul pe 2016, cât și de neconstituirea unor stocuri corespunzătoare de energie pentru vremea de iarnă.

„Pana sa gasim cele 10 miliarde RON pierdute de Ciolos si Ghinea o sa inghetam in case – la propriu! Daca vremea nu se schimba dupa 15 ianuarie vom ramane doar cu lemne de incalzire ( si gaze din Rusia la megapret)! Sau ne mutam toti in casa din Florida a lui Klaus Iohannis!

Conform Legii Energiei exista obligativitatea constituirii stocurilor de iarna – nerespectarea acestor prevederi este infractiune!!! Imi amintesc cum in 2012-2015 faceam sedinta cu ministrii si managerii companiilor si ii amenintam cu raspunderea penala!!! Dar in 2016 Guvernul Tehnocrat a fost preocupat de alegeri si nu de stocuri!!!

Am fost avertizat inca din 15 decembrie 2016 ca, raportat la iarna 2015-16 ( cand am facut noi stocurile care au ajuns la limita in Martie) , rezervele de gaze, carbune, pacura sunt la maxim 60%!!! Iar raportarile au fost pur si simplu fictive!!!” scrie Ponta.

În continuare, deputatul PSD îi învinuiește pe tehnocrați că au încercat să bage în insolvență sau chiar în faliment două complexuri energetice.

„A venit frigul si dupa doar o saptamana apa pentru hidrocentrale nu poate fi folosita / gazele se termina in maxim 48 de ore ( extragerea din depozite nu poate fi facuta rapid din cauza vremii)/ Centrala Nucleara de la Cernavoda a oprit deja un grup / toata povara a cazut pe CE Hunedoara si CE Oltenia ( pe care Tehnocratii tot s-au chinuit sa le bage in insolventa si faliment)!!! Insa si aici stocurile raportate pe hartie se dovedesc fictive !!!

Angajatii de la CE Oltenia mi-au spus ieri ca stirea conform careia s-au oprit doua grupuri de la Turceni din motive tehnice este o minciuna! In realitate s-a terminat carbunele si nu poate fi scos altul pentru ca s-au facut disponibilizari recente si nu are cine sa munceasca!!!” tună și fulgeră parlamentarul social-democrat.

În încheiere, Victor Ponta a adus în discuție posibila absență a 10 miliarde de lei din buget, lăsată în urmă de guvernarea Cioloș.

„Doar Dumnezeu ne poate salva in Ianuarie daca opreste vremea rea! In Februarie cred insa ca si Bunul Dumnezeu va fi depasit!

Ps – o intrebare retorica : eu sunt „penal” cercetat de DNA pt un presupus prejudiciu de 51.000 ron in 2007-2008!!! Credeti ca pentru absenta a 10 miliarde de RON din Bugetul din 2016 va fi cineva „penal”? Dar pentru nerespectare Legii Energiei prin neconstituirea stocurilor de iarna in 2016-2017 ??? Intrebarea e retorica – avem „Stat de Drept”!” conchide Ponta.

1 comentariu la “Ponta denunță urme penale lăsate de tehnocrați: Doar Dumnezeu ne poate salva!

  1. Nu întâmplător se strâng tinerii frumoși miercuri la ora 18,la ora 15 se întâlnește președintele cu primul ministru, la ora 17 președintele va anunța că programul guvernului este o catastrofa,semnal că se poate declanșa acțiunile de instalare a anarhiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *