Skip to content
Politică

Discursul lui Ponta înaintea votului pe moțiunea ACL

Premierul Victor Ponta a ținut un discurs înainte de începerea votului pe moțiunea de cenzură depusă a ACL.

„Am remarcat fără nici un fel de supărare că PDL folosește acest instrument în campaniile electorale. Anul trecut nu a fost nici o moțiune. Anul acesta în campania pentru europarlamentare i-a ajutat să ia 12% și azi ne aflăm în campanie electorală tot cu o moțiune de cenzură. În primul rând este criticată OUG privind alegerile care a fost  contrazisă chiar de CCR. Pentru cei dintre dumneavoastră care nu au timp să citească OUG, vreau să vă asigur că era o singură problemă. Domnii au vrut ca doamna Udrea să aibă reprezentat în Biroul Electoral Central. Al doilea lucru, PDL susține că trebuie cenzurat Guvernul pentru că am dat dreptul aleșilor locali să decidă de unde provin. În 2012, toți aleșii locali ai PNL și PDL au fost aleși sub USL”, a spus Ponta.

 Vreau sa explic în fața Parlamentulu cum e cu OUG – intr-adevar cred si încerc până  voi fi președinte și dupa voi critica Guvernul ca emite prea multe Ordonanțe de Urgență.De exemplu:

2010- 133 ordonanțe
2011 – 126 ordonanțe
2013 – 117 ordonanțe
2014 – 56 ordonanțe

Chiar si o treime din cat a dat Guvernul Boc sunt prea putine”, a spus Ponta.

Initiatorii motiunii solicita Guvernului sa lase „jos mainile” de pe administratia publica locala, sa-i lase pe alesii locali sa faca administratie in slujba cetateanului si nu politica dictata de la centru si sa lase institutiile statului sa functioneze liber, fara a le transforma in „gubernii” personale ale lui Victor Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *