Ponta despre declaratiile lui Basescu: S-a trezit vorbind

Premierul Victor Ponta a declarat, într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria, că România are două variante pregătite pentru funcția de comisar european. Premierul a spus că această decizie a fost luată după ce a avut mai multe discuții cu Jean Claude Junker. 

„La solicitarea adresata de dl Junker si detaliata de Parlamentul European, noua structură a CE trebuie sa raspunda atat proiectelor strategice, reprezentarii fiecarui stat si a unei reprezentari cat mai echilibrate intre barbati – femei, intre zonele din UE. In acest context, vreau sa lamuresc un lucru pentru toti cei care au nelamuri. Conform tratatelor europene, Romania, ca stat membru, are un singur drept, acela de a nominaliza un candidat.

Mai departe, cine este acea persoana si ce functie primeste acea persoana este responsabilitatea domnului Juncker. Decizia finala privind portofoliul ii apartine conform tratatelor europene. Domnul Juncker a spus clar nu accept sa mi se impuna o persoana sau un prortofoliu. Am avut mai multe discutii cu dl Junker, ultima chiar ieri, privind faptul ca Romania sa aiba un portofoliu important”, a declarat Victor Ponta.

Referitor la numele celei de-a doua persoane, Victor Ponta a spus că nu poate să îl facă public, deoarece, trebuie să aștepte până ce Jean Claude Junker anunță componența Comisiei.

„Nu va pot confirma dintr-un motiv simplu (n.r. – daca al doilea nume este Corina Cretu). In momentul in care dl Junker anunta componenta Comisiei, atunci va pot anunta si propunerea”, mai spus primul ministru.

În ceea ce privește declarațiile lui Traian Băsescu, Victor Ponta a precizat că nu ar fi dat toate aceste detalii cu privire la nominalizările pentru funcția de comisar din partea României, dacă Traian Băsescu nu se trezea vorbind înainte să plece la Bruxelles.

„Nu as fi dat aceste detalii pana saptamana viitoare, daca dl Basescu nu se trezea vorbind cum a facut astazi”, a precizat premierul.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: