Skip to content
Politică

Ponta, despre independența energetică a României

Candidatul PSD la prezidenţiale, Victor Ponta, a declarat, cu ocazia vizitei în SUA, că vrea independeţa energetică pentru România.

„Dincolo de partea oficială de la Națiunile Unite, de aici de la New York, celelalte întâlniri, pentru că suntem în SUA și pentru că sunt însoțit de ministrul Energiei și ministrul de Finanțe, vom face o vizită de o zi la Houston. (…) Vom avea întâlniri cu cele mai mari companii americane, cele care deja au investit în România și cele pe care vreau să le conving să investească în România. Pentru că securitatea energetică a României, capacitatea noastră de a nu mai depinde de Gazprom, de nu mai depinde de importuri, de a putea asigura pentru Moldova, de a fi independenți din punctul acesta de vedere, cred că reprezintă un obiectiv strategic în următorii ani și ne trebuie investitori puternici”, a declarat premierul.

Potrivit lui Ponta, independenţa energetică a devenit unul dintre cele mai importante obiective pentru România, în contextul conflictului dintre Federaţia Rusă şi Ucraina.

„Explorarea, da. Exploatarea, părerea mea, putem să o lăsăm mai încet. Trebuie să ştii ce ai. Exploatarea este încă discutabilă. Urmările nu sunt suficient de bine studiate. Cred că nu întotdeauna trebuie folosit tot ce se poate, tehnologic“, a declarat Iohannis. De aceeaşi părere este şi Elena Udrea. „Până acum ştim că exploatarea gazelor de şist se face prin fracturare hidraulică. Ştim că e nociv pentru mediu şi pentru oamenii care locuiesc în zona de exploatare. Deci în aceste condiţii nu cred că trebuie să trecem la exploatarea gazelor de şist”, a conchis Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *