Skip to content
Politică

Ponta, despre remanierea ministrului Educației

După ce elevii de clasa I si a II-a au început noul an școlar fără manuale pe bănci, s-a pus problema remanierii ministrului Educației, Remus Pricopie. Premierul Victor Ponta a declarat că nu îl va demite, însă, pe Pricopie.

”Pot să îl schimb (n.r. – pe Remus Pircopie), dar nu rezolvă problema. De 11 ani nu s-au mai făcut manuale, Abecedare. Deci ceea ce învățau elevii din 2003, învață și cei de acum. L-am întrebat de ce nu facem manuale, anul trecut. I-am zis să le facă. Acum au manualele vechi. Îmi pare rău. Procedura va continua și vor avea manuale noi. Eu mă pronunț ca și candidat la președinție că trebuie să avem manuale noi și vreau să avem manuale digitale”, a spus Ponta la Adevărul Live.

Anul trecut sindicatele au protestat față de bugetul mic alocat educației și au cerut Guvernului să aloce 6% din PIB pentru educație. Premierul Victor Ponta a declarat că acest lucru ar fi posibil dacă fiecare cetățean a ar cotiza mai mult la bugetul statului.

”Am discutat și cu sindicatele acest lucru. Toți putem miliata pentru asta. România are cel mai mic buget din Produsul Intern Brut și atunci dacă vrem să avem mai multi bani pentru educație, trebuie sa avem mai multi bani la buget. Este dispus fiecare cetatean să plateasca mai mult pentru a avea la educatie 6% din PIB?!”, a spus Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *