Skip to content
Politică

Ponta nouă dezvăluire despre pierderea prezidențialelor. Ce spune despre o colaboare imediată cu Iohannis

În cadrul unui interviu acordat evz.ro, premierul Victor Ponta, întrebat de ce a pierdut alegerile prezidențiale a transmis că a primit un număr de voturi mai mare decât au obținut Mircea Geoană și Adrian Năstase, însă au fost total nepregătiți „pentru așteptările, supărarile si resentimentele unor largi segmente de populatie”.

„E simplu de judecat. Mai ales acum, după ce a trecut ceva timp. Am știut să ne adresăm votanților nostri, am făcut-o convingător. Vorbim de 5,3 milioane de alegători, un număr mai mare decât cei care l-au votat pe Adrian Năstase sau Mircea Geoană, egal cu cel obținut de Traian Băsescu în 2004 si 2009, dar am fost însă total nepregătiți pentru așteptările, supărarile si resentimentele unor largi segmente de populatie…”.

Nu mă refer la așteptările legate de guvernare. Vorbesc de tineri, de ardeleni, de românii din diaspora, care aveau sentimente speciale legate de tema comunismului, a protecției persoanelor acuzate de corupție, a rolului baronilor locali. Dar mai ales a temerii că toată puterea va fi concentrată la o singură forță politică, PSD și Victor Ponta! Mobilizarea acestora în turul doi a decis rezultatul final!”, a explicat Victor Ponta

Referitor la  problema votului din diaspora, întrebat dacă a fost o blocare intenționată asa cum susțin Marean Vanghelie și Mircea Geoană, Ponta a declarat că  modul în care a fost organizat votul din diaspora a fost scânteia care a declanșat flacăra și că „evident că nu a avut nimeni, la nivel guvernamental, nicio intenție să blocheze votul în diaspora”.
„Modul în care a fost organizat votul din diaspora a fost scânteia care a declanșat flacăra, dar fondul enunțat mai sus era deja instalat de mai mult timp. Evident că nu a avut nimeni, la nivel guvernamental, nicio intenție să blocheze votul în diaspora. Dovada? A fost același număr de secții ca și în anul 2009, dar prin schimbarea procedurilor au votat de trei ori mai multi români”, a transmis Victor Ponta.
În ceea ce privește colaborarea cu președintele ales Klaus Iohannis, Victor Ponta a afirmat că în mod categoric va încerca să colaboreze cu acesta și că nu are contra lui  Iohannis resentimentele sau neîncrederea pe care am avut-o față de Traian Băsescu.
„Categoric că voi incerca să colaborez cu noul președinte pentru că am convingerea că șansa de progres a României stă în capacitatea de conlucrare între președinte, guvern si parlament. Și cu siguranță nu am contra domnului Klaus Iohannis resentimentele sau neîncrederea pe care am avut-o față de Traian Băsescu”, a explicat Victor Ponta.

1 comentariu la “Ponta nouă dezvăluire despre pierderea prezidențialelor. Ce spune despre o colaboare imediată cu Iohannis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *