Skip to content
Politică

Ponta, din nou pe cai mari? Laura Chiriac, despre revenirea în politică a ex-premierului

Fosta jurnalistă și actualul purtător de cuvânt al ALDE, Laura Chiriac a făcut vineri seară în emisiunea „Ora de vârf” de la Romania TV o serie de previziuni despre posibilitatea ca ex-premierul Victor Ponta să revină în forță în politică.

Decizia lui Ponta de a realiza o fundație a fost apreciată de anumite voci din politică drept o palmă adusă PSD-ului. Fostul prim-mnistru îşi va lansa săptămâna viitoare o fundaţie pe care a înfiinţat-o alături de alte nume din politică.

Întrebată dacă Ponta ar reprezenta un nucleu periculos pentru PSD, Laura Chiriac a comentat că nu sunt date care să sugereze acest fapt, întrucât o fundație este o mișcare civică și nu una politică: „Iesirea lui Victor Ponta din scena politică a fost abrupta, destul de brusca si probabil ca sunt foarte multi membri ai PSD care cred pe buna dreptate ca Victor Ponta este un om politic de viitor, inca tanar, puternic. Pana la urma vorbim despre o fundatie, o fundatie din care orice civil poate sa faca parte. Avem si exemplul Traian Băsescu care a inceput Miscarea Populara…”

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al ALDE a vorbit și despre posibilitatea ca Ponta să joace un rol din punct de vedere politic. Laura Chiriac a mai precizat că absența în fața opiniei publice, a electoratului, nu dă bine pentru un om politic: „Exista calcule ale oamenilor politici care arata ca o mica absenta poate crea un efect surprinzator de revenire, insa eclipsele lungi sunt bune in viata artistică a unei dive care vine sa-si surprinda fanii, in viata politică nu prea sunt recomandate. Ati vazut cat de marcant e efectul surpriza al candidatului la care nu se asteapta nimeni. Nu-l putem lua pe Victor Ponta in calcul la alegerile locale, dar la parlamentare si-a exprimat intentie pentru judetul Gorj. In lupat politică de nivel inalt nicio zi nu trebuie sa treaca fara o reactie. Sprijinul il obtii hranindu-ti electoratul. Victor Ponta se exprima pe Facebook, doar pe Facebook in momentul acesta. Crearea acestei fundatii e un semnal ca Victor Ponta nu si-a spus ultimul cuvant in politica.”, a mai declarat Laura Chiriac.

1 comentariu la “Ponta, din nou pe cai mari? Laura Chiriac, despre revenirea în politică a ex-premierului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *