Skip to content
Politică

Ponta, drum ”acoperit” prin politică: A fost sau n-a fost racolat de Servicii?

gandul.info

Victor Ponta refuză să răspundă la întrebarea dacă este sau nu ofițer acoperit. Și se bate cu pumnul în piept că ascensiunea lui politică și profesională nu are la bază decât propriile cunoștințe și capabilități.

Însă, o scurtă incursiune în istoria nu foarte îndepărtată ne arată niște ițe destul de încâlcite țesute în jurul lui Ponta. Ițe în care apar Ilie Sârbu, socrul șefului Pro România, actualul Patriarh al BOR și chiar și Traian Băsescu.

" "

O legătură deslușită prin 2012 de fostul senator Valer Marian, care a dat, la acea vreme, publicităţii un material jurnalistic acuzator la adresa socrului prim-ministrului Victor Ponta, Ilie Sârbu. Un material în care atrăgea atenția asupra a două aspecte.

Apartenenţa la DIE a lui Ilie Sârbu, unde ar fi fost ofiţer acoperit înainte de 1989, în formaţiunea „Cimitire” din „Unitatea Fantome” și plecarea în misiune în Occident (Roma, Italia) în 1985 cu căpitanul de vas Traian Băsescu (Anvers, Belgia) şi cu colegul de seminar Daniel Ciobotea (Geneva, Elveţia), actualul Patriarh al României.

Bineînțeles că Ilie Sârbu a negat orice legătură cu Securitatea, invocând un certificat eliberat de CNSAS în 2003, însă un certificat care nu este valabil.

Iar, în condițiile în care Victor Ponta este ginerele lui Sârbu, putem să punem din nou întrebarea: a fost sau nu racolat Victor Ponta de servicii?

Și ca argumente în plus pentru această întrebare, adăugăm faptul că Silviu Predoiu, fost director al SIE, este consilierul lui Victor Ponta, că George Maior, fost director SRI, și care este acuzat că a folosit serviciul în scopuri politice, este nașul lui Victor Ponta, și că Gabriel Oprea îi este și el cumătru aceluiași Victor Ponta.

În jurul lui Ponta sunt numai întrebări și răspunsuri fabricate și totuși, fostul premier navighează printre ele cu grație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *