Skip to content
Politică

Ponta este CHEIA curentului anti-Tăriceanu? EXCLUSIV SURSE

transilvaniareporter.ro

Pe fondul celor mai recente declarații din partea unor membri ALDE, care solicită demisia lui Călin Popescu-Tăriceanu din funcția de co-președinte al partidului, redacția PSnews.ro a obținut informații explozive, care arată de unde ar fi pornit discordia.

După cum ați văzut, în ultimele zile, o serie de parlamentari au cerut demisia lui Tăriceanu de la șefia ALDE: Vasile Nistor, Cătălin Drăgușanu, Aurelian Ionescu (ca să nu mai punem la socoteală membri mai mărunți, precum vicepreședintele TLDE Cătălin Frangulea, fost șef al tineretului UNPR-ist până în toamna anului 2015). Ce au în comun toți acești parlamentari? Provin din Partidul Conservator, condus de către Daniel Constantin, până la fuziunea cu Partidul Liberal Reformator.

Până aici, situația nu pare a fi extrem de problematică: ne-am putea gândi că în orice partid format prin fuziune pot apărea disensiuni între facțiuni, orgolii între lideri, strâmbături din nas la împărțirea banilor sau a sferelor de influență etc.

Cu toate acestea, surse politice au declarat, vineri, pentru PSnews.ro, că se știa de ceva vreme în partid despre nemulțumiri (ale parlamentarilor de mai sus și nu doar ale lor), însă ele fuseseră exprimate mai pe la colțuri, mai prin ședințe… Nu ieșise nimeni public, să emită comunicate sau scrisori deschise. De asemenea, conducerea ALDE avea cunoștință despre negocierile purtate de către „disidenți”, pentru a candida din partea PNL-ului, însă nu își imagina nimeni că aceștia își vor spăla rufele în public. Iar primul semnal a venit chiar de la Vasile Nistor, despre care sursele noastre spun că ar fi liderul răsculaților. În partid, se știa deja că Nistor, Drăgușanu și Ionescu merg împreună peste tot. Problema este că organizația județeană Ialomița stă destul de bine printre filialele ALDE, iar – dacă partidul va trece pragul parlamentar în această zonă – Aurelian Ionescu are mari șanse să prindă un loc de parlamentar, punctează sursele PSnews.ro. Cu alte cuvinte, politicianul are pe ce să se bazeze când își șantajează colegii cu plecarea la PNL.

Dar abia acum vine bomba

Un zvon care circulă prin ALDE se referă la intenția co-președintelui Daniel Constantin de a pleca la Partidul România Unită (PRU). Mai precis, în ALDE se vorbea, la un moment dat (după ce începuseră scurgerile masive dinspre PSD către PRU), că Daniel Constantin ar fi urmat să dezerteze la PRU, fiind foarte bun prieten cu Victor Ponta, cel al cărui oameni au plecat in corpore în formațiunea condusă de către Bogdan Diaconu – a se vedea, în acest sens, prietenul Sebastian Ghiță, finul Marius Manolache etc. Mai concret, prietenia lui Constantin cu Ponta ar fi mai puternică decât cea cu Tăriceanu, explică sursele PSnews.ro.

Undele seismice de la centru s-au propagat în teritoriu

De altminteri, presa transilvăneană prezintă cum nemulțumirile de la centru au ecouri la nivel local. Astfel, Graiul Sălajului a scris, miercuri, despre cum Mircea Ghețe (președintele executiv al ALDE Sălaj, provenit din aripa PC) a solicitat întrunirea unui congres, pentru schimbarea președintelui filialei, deputatul Mirel Taloș, din cauza scorului slab obținut de către partid în județ la alegerile locale de pe 5 iunie. Absolut întâmplător, Taloș este fost PLR-ist, iar Ghețe este cunoscut ca un om al lui Constantin, după ce a activat ca director al OFIR Sălaj pe vremea când Daniel Constantin îndeplinea funcția de ministru al Agriculturii. Mai grav este că același Mircea Ghețe i-a luat apărarea lui Vasile Nistor în fața lui Călin Popescu-Tăriceanu, declarând că îl așteaptă pe cel dintâi să candideze pentru un nou mandat de parlamentar din partea ALDE Sălaj, după cum puteți citi AICI. Probabil că Ghețe nu a avut tupeul să meargă până într-acolo, încât să ceară demisia lui Tăriceanu, întrucât el însuși se știe cu musca pe căciulă, fiind un infractor dovedit: pe 27 iunie, Curtea de Apel Cluj l-a condamnat definitiv la o amendă penală de 1.000 de lei pentru evaziune fiscală. (Detalii AICI.)

Până la ora transmiterii acestei știri, Daniel Constantin nu a fost disponibil pentru comentarii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *