Skip to content
Politică

Ponta, ex-doctor. Cum s-a sabotat singur în instanță

aktual24.ro

Fostul premier Victor Ponta a ridicat în faţa judecătorilor posibilitatea să i se ceară să returneze sumele de bani încasate ca profesor conferenţiar, dar nu a făcut nicio dovadă a iminenţei unei astfel de situaţii şi nici nu a probat imposibilitatea financiară de a restitui aceste sume.

Aşa motivează magistraţii faptul că au respins cererea fostului premier de suspendare a ordinului de retragere a titlului de doctor.

În esenţă, Curtea de Apel Bucureşti a arătat că Victor Ponta a chemat greşit  în judecată Ministerul Educaţiei. Fostul premier ar fi trebuit să dea în judecată Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) – organismul care a decis că a plagiat. Magistraţii au analizat mai multe legi. „Curtea constată că, în cazul în care CNATDCU propune retragerea titlului de doctor, ministrul educaţiei naţionale şi cercetării ştiinţifice nu poate verifica legalitatea unei astfel de propuneri, ci are obligaţia de a emite ordinul de retragere a acestui titlu”, au arătat judecătorii.

În acelaşi timp, Curtea a reţinut că potrivit art. 69 din HG nr. 681/2011, împotriva deciziei Consiliului general al CNATDCU referitoare la respectarea standardelor de calitate sau de etică profesională, inclusiv existenţa plagiatului, se poate face contestaţie administrativă în termen de 10 zile, iar potrivit art. 15 din Ordinul nr. 3482/2016, deciziile Consiliului General al CNATDCU pot fi contestate conform legii. „Fiind un act administrativ, această decizie poate fi contestată, aşadar, în condiţiile Legii nr. 554/2004”, mai arată Curtea de Apel Bucureşti.

CITIȚI MAI MULTE AICI.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *