Skip to content
Politică

Ponta explică ce a stat în spatele excluderii lui Geoană, Șova și Vanghelie

Victor Ponta a vorbit vineri despre ședința-maraton de joi a PSD, obiectivele partidului în următorul ciclu electoral și măsurile luate după alegeri. Cea mai importantă dintre aceste măsuri a fost fără îndoială excluderea celor trei lideri importanți ai partidului: Mircea Geoană, Dan Șova și Marian Vanghelie.

Victor Ponta a explicat vineri pentru prima oară motivele din spatele deciziei excluderii celor trei. Despre Mircea Geoană, Victor Ponta a sugerat că gândește altfel decât fostul președinte al partidului și că acesta nu a dorit să facă parte din proiectul său.

„Da, eu am fost genul de lider care a incercat sa uneasca pe toata lumea. Si am gresit. Acum cand pornesti la acel proiect, pornesti cu oameni care vor sa faca parte din acel proiect cu tine. (La Mircea Geoană, n. red.) Era o gândire și un proiect de viitor care nu era egal cu al celorlalți 80”, a declarat Victor Ponta.

Referitor la Dan Șova, premierul spune că acesta a fost exclus pentru că a fost „prea  grăbit”.

„La domnul Șova a fost o alta situatie. El a fost sanctionat ieri pentru ca a fost prea grabit. Luni imediat dupa alegeri a intrat in valul ala care voia schimbari. Sper sa ramana alaturi de noi. Am speranta ca a inteles de ce toti colegii au vrut acel lucru”, a precizat Victor Ponta.

În ceea ce-l privește pe Marian Vanghelie, președintele PSD spune că acesta are o „capacitate distructivă”.

„Domnul Vanghelie are si aceasta capacitate distructiva in partid. Atunci cand niste oameni gandesc diferit si au alta conceptie nu are rost sa stea impreuna daca nu pot”, a explicat Victor Ponta.

1 comentariu la “Ponta explică ce a stat în spatele excluderii lui Geoană, Șova și Vanghelie

  1. Parerea mea ,ca in aceasta tevatura lucrurile s-au limpezit cum nu se poate mai bine se sprijina pe fapte incontestabile ce ies acum la iveala si anume : Ponta a fost,din start un imatur,care a comis greseli peste greseli – multe din ele recunoscute chiar de el – dar care e fost confruntat cu profesionisti de calibru,care au organizat impecabil indepartarea lui in mai multe etape.Nu vad cum altul le-ar fi facut fata.In partid alianta prostanac + almanahe lucra serios pentru detronarea carlanului si ruperea PSD.Nu e nici o noutate.La orizont,regruparea celor mai multi intr-un megapartid sau o megacoalitie,exclusa ferm,in campanie dar acum devenita nu utila,ci obligatorie.Dupa mine problema este ce viitor ni se rezerva,pentru ca,deocamdata ceeace ni se spune o stiam de mult : NATO,UE,SUA,stat de drept,arestari – coruptie si…?Care e proiectul de tara ?Ce initiative sunt in perspectiva?Cum tara noastra va avea un rol,potrivit cu valorile ei si cu actualele perspective europene,iar pe plan intern care sunt liniile directoare ale unei politici adecvate cerintelor oamenilor,in conditiile in care,cel putin ,din stadiul actual al informatiilor,ceva realizari sunt.Sigur le vom afla,in mod normal,din programul de guvernare al viitorului Guvern,dar nu era bine oare sa-l stim si noi,inca din recenta campanie ?In rest,cum zicea Hamlet : vorbe,vorbe,vorbe.Atat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *