Skip to content
Politică

Ponta explică de ce refuză organizarea de alegeri parțiale acolo unde se impun. Înțepături pentru cei de la Realiatea TV

" "

Premierul Victor Ponta a oferit luni, în cadrul unei conferințe de presă, mai multe explicații cu privire la cu ce mandat va merge PSD la consultările cu Klaus Iohannis, ce urmează să aibă loc miercuri, cine va participa și de asemenea care este numărul total de parlamentari pe care îl doresc social- democrații în viitorul legislativ.

”Miercuri participam la consultări referitoare la sistemul de vot. Delegația PSD va fi formată din Dragnea, Zgonea si domnul Chelaru, in asa fel incat sa avem reprezentanții nostri din Camera si Senat pe cod electoral si revizuire constituțională.

" "
" "

(…) Vom propune in ceea ce privește  alegerea parlamentarilor, un sistem mixt de tip german, fie un sistem proportional care sa reduca numărul de parlamentar astfel incat in Camera Deputaților să fie 300 de deputați si in Senat 100 de senatori, astfel incat anomaliile aparute la ultimele doua scrutinuri sa nu mai aiba loc si sa avem o stabilitate parlamentar”, a precizat șeful PSD.

De asemenea, Ponta a lansat și un atac dur la adresa adversarilor din PNL, precizând că soluțiile propuse de PNL în problema francului elvețian sunt unele de extremă stânga.

”Solutiile nu exista strict politic si contest modul in care PNL are o atitudine atât de demagocgica, de extremă stângă. Noi suntem un partid de centru stanga. PNL oferă o soluție de extremă stanga- sa dea Guvernul o ordonanta si sa dea bani de la buget (n.r.. referindu-se la criza francului elvețian).

Cu privire la organizarea de alegeri parțiale, acolo unde au fost depășite cele 90 de zile prevăzute de lege, Victor Ponta a precizat că ”strict politic psd-ului i-ar conveni sa organize alegeri pentru ca doua din trei (n.r.: referindu-se la CJ Vâlcea și CJ Neamț) le-am castiga. Dacă stam tot timpul numai in alegeri, de muncit cand mai muncim?”, a punctat Victor Ponta în cadrul unei conferințe de presă.

Ponta i-a taxat, chiar înaintea de începerea conferinței de presă, și pe cei de la Realitatea TV. După ce unul din reporterii acestei televiziuni a încercat să strecoare microfonul Realității TV la pupitrul lui Ponta, dărâmând astfel alte câteva microfoane, premierul i-a luat pe jurnaliști peste picior:

”Mi-ați stricat și pupitrul aici. Sunteți în insolvență, nu am unde să iau banii de la dvs. Decât să iau bani de la dvs….”, a precizat Ponta.

EXCLUSIV Cum îl poate face PNL knock- out pe Victor Ponta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *