Skip to content
Politică

Ponta îi dă replica lui Băsescu în cazul redevențelor

Premierul Victor Ponta i-a dat astăzi replica lui Traian Băsescu și tuturor celor care au criticat poziția Guvernului în ceea ce privește subiectul redevențelor. După criticile de ieri aduse de președinte, Victor Ponta precizează, într-o postare pe Facebook, că „noul proiect (n.r. al redevențelor) intră în dezbatere publică la începutul anului viitor, pentru că este nevoie de consens politic”.

„Noul proiect intră în dezbatere publică la începutul anului viitor, pentru că este nevoie de consens politic, nu doar de o decizie a majorității. De ce n-am făcut dezbaterea în 2014? Ați văzut circul făcut la reducerea CAS (mai întâi moțiune împotriva guvernului pentru a adopta măsura, apoi moțiune pentru că am adoptat-o! Din partea acelorași oameni, doar pentru că era an electoral). Ar fi fost o dovadă de iresponsabilitate să aducem proiectul în dezbatere în timpul anului electoral”, arată Victor Ponta.

Prim-ministrul precizează că „în prezent, avem o soluție în vigoare pentru ca statul român să încaseze cât mai mult de la companiile mari. Prin taxa specială pe profiturile suplimentare ale companiilor din domeniu – care însemnă că 2/3 (două treimi!) din profitul suplimentar generat de tarifele acestor companii vine deja la bugetul de stat. Nu e un proiect, e o lege în vigoare de anul acesta și a adus deja mulți bani la buget! Este un mecanism acceptat de partenerii externi și care rămâne în vigoare și anul viitor!”

În al treilea rând, premierul arată că „în noul proiect, care va merge în Parlament, susținem o idee pe care a promovat-o și Klaus Iohannis (asumată în programul său prezidențial). Este vorba despre transferul către autoritățile locale a unei părți din redevențele încasate, pentru ca și comunitățile locale să beneficieze de fonduri suplimentare. Este o idee corectă, pe care am preluat-o în acest an și pe care o includem în noul proiect”.

Victor Ponta precizează în finalul postării că „un element de bază pentru agenda Guvernului îl reprezintă stabilitatea și predictibilitatea mediului investițional – fără asta vom pierde mari investiții, locuri de muncă, încasări din taxe, etc.”.

Acesta își exprimă încrederea că „în 2015, putem aplica rațional și inteligent măsuri pe care românii le așteaptă, care să fie și corecte față de cetățeni, dar și utile pentru întărirea statului român!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *