Skip to content
Politică

Ponta îi dă toate calculele peste cap lui Băsescu. Premisele unui nou război între palate

Șeful Guvernului, Victor Ponta, pare dispus să îi dea peste cap toate calculele lui Traian Băsescu. Actualul șef al statului a transmis în data de 30 septembrie către Guvern o solicitare prin care cere să îi fie puse la dispoziție o vilă de protocol și un spațiu de birou.

Citește și: FOTO/ Bomba de la sfârșit de mandat. Băsescu vrea două vile

Totuși, premierul Victor Ponta a explicat că legea privind casele foştilor şefi de stat trebuie modificată şi că nu este normal ca un fost şef de stat care are în proprietate o casă, să primească şi altele de la stat. Traian Băsescu a primit din partea statului vestita casă din Mihăileanu, în perioada în care era primar al Capitalei.

Răspunsul premierului vine după ce în urmă cu mai bine de două săptămâni preşedintele a trimis o cerere la secretariatul general al guvernului prin care solicita o locuinţă după ce îşi va încheia mandatul pe 21 decembrie.

„Cred că trebuie să modificăm legea şi cred că foştii şefi ai statului care au locuinţă nu mai pot beneficia de încă o locuinţă. Sigur, dacă nu au, nu o să stea la hotel, sau în chirie. Ştiu că domnul Băsescu şi-a acordat el însuşi o locuinţă, când era primar. Din câte ştiu eu, nu şi-a vândut-o. Poate nu mai trebuie să plătim din bani publici. Eu sunt premier de doi ani şi jumătate şi stau acasă, nu în case RAAPPS. Cred că şi domnul Băsescu, dacă ţine la binele public, poate să stea la dânsul acasă”, a explicat vineri Ponta.

Această poziție a lui Ponta în ceea ce privește cererea lui Băsescu ar putea declanșa un nou motiv de dispută între cele două palate în perioada următoare.

1 comentariu la “Ponta îi dă toate calculele peste cap lui Băsescu. Premisele unui nou război între palate

  1. nu ne mai luati la misto domnule Ponta. dumeavoastra va credeti ?! cum sa aveti pretentia sa va creada romanii? suntem satui de minciuni si promisiuni!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *