Ponta îl acuză pe Băsescu de sabotaj

Miercuri seară au apărut informații conform cărora România ar fi pierdut portofoliul de Politici Regionale, care ar urma să ajung la Croația și va obține portofoliul de Cooperare Internatională și Ajutor Umanitar din cadrul Comisiei Europene.

Citește și Surse: România pierde portofoliul politicilor regionale. Ce portofoliu ar putea primi Crețu sau Cioloș. DOVADA

Azi, conform unor surse antena3, președintele Traian Băsescu l-ar fi sunat miercuri seară pe Jean- Claude Juncker – președintele ales al Comisiei Europene, pentru a-i transmite faptul că Guvernul nu ar avea dreptul să nominalizeze un comisar european. Totodată, conform sursei menționate mai sus, președintele Băsescu i-ar fi spus lui Jean- Claude Juncker că susținerea sa este pentru Dacian Cioloș.

Citește și Surse: Traian Băsescu l-a sunat pe Jean- Claude Juncker

Totodată, azi, în cadrul ședinței de Guvern, premierul Ponta a lansat un atac extrem de dur la adresa președintelui Băsescu, afirmând că acesta a sabotat un portofoliul important din cadrul Comisiei Europene pe care l-ar putea primi România.

”Cel mai nefericit caz pe care eu îl cunosc, domnul Vosganian mi-a spus că a pățit la fel în 2006, România a obținut în urma negocierilor un portofoliu extrem de important, din punctul meu de vedere tot mai important, după care tot din România, aseară, domnul Băsescu a contestat, liderii opoziției au trimis scrisori să nu primim un portofoliu important. Important este să moară capra românească că nu este susținută de domnul Băsescu, domnul Iohannis sau domnul Blaga”, a transmis premierul.

Dacă se va întâmpla așa, vă spun că este cel mai rușinos moment posibil pentru România. Nici o altă țară din cele 28 nu și-a sabotat în mod public și cu atâta energie interesul de a avea un portofoliu bun”, a mai spus Ponta. 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL