Skip to content
Politică

Ponta îl atacă pe Iohannis şi face lumină în problemele arzătoare: îşi dă demisia? Îl va susţine pe MRU la conducerea SIE?

Premierul Victor Ponta face lumină în problemele arzătoare: îşi dă demisia? Îl va susţine pe Mihai-Răzvan Ungureanu la conducerea SIE? În acelaşi timp, prim-ministrul a lansat un atac la adresa preşedintelui Klaus Iohannis.

Într-o intervenţie telefonică la România TV, şeful Executivului a declarat: „Nu m-a consultat absolut nimeni pentru șefia SIE nici pe mine și nici pe alt lider PSD. Înțeleg că Iohannis nu avea nevoie de voturile noastre, voturile PSD. Au trecut șase luni, nu îl mai interesează să-și țină cuvântul față de oameni. Din ce am discutat cu colegii mei de la PSD, nimeni nu va vota pentru. Luni va fi BPN al PSD și vom avea o decizie oficială. Ținând cont de modul necinstit în care s-a făcut această propunere, eu, personal, ca deputat, aș vota contra. Președintele ne-a păcălit că ne va consulta pentru șefia SIE. Nu ne-a consultat nimeni”.

Referitor la acuzațiile pe care deputatul Sebastian Ghiță le-a făcut în cursul zilei, potrivit cărora ar exista presiuni pentru ca Ponta să demisioneze, acesta a spus că doar cei care l-au numit îi pot cere demisia.

„Vreau să spun doar două lucruri în acest moment: în primul rând, nu poate face nimeni presiuni să îmi dau demisia. Ştiu cum am fost numit şi doar aceia îmi pot cere demisia. Nu am auzit niciodată ca unui membru al Parlamentului să îi fie interzis să meargă la Parlament. Nu am auzit niciodată aşa ceva. Nu cunosc care e baza constituţională prin care unui parlamentar i se interzice să fie parlamentar. Mie mi se pare absolut fundamental împotriva democraţiei”, a reclamat Victor Ponta.

Nu în ultimul rând, premierul a vorbit apreciativ despre adoptarea Codului Fiscal şi a celui de Procedură Fiscală şi a dat asigurări că încearcă să revină în ţară mai repede decât era prevăzut iniţial.

„Delegarea, din punct de vedere al Constituţiei, pentru domnul Oprea, este de maximum 45 de zile. Dacă nu apare nimic neprevăzut la evoluţia mea, voi veni mult mai repede. Săptămâna viitoare, am o perioadă de fizioterapie şi recuperare intensivă, apoi cred că pot să vin acasă”, a arătat Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *