Skip to content
Politică

Ponta îl contrazice din nou pe Iohannis. Care e subiectul controversat care îi desparte pe cei doi

Prim-ministrul României, Victor Ponta, a vorbit luni la postul de televiziune Digi 24 despre problemele politice la zi. Victor Ponta  a  discutat și despre problema defrișărilor ilegale.

„Exista acest lobby pe care diverse companii, inclusiv compania Schweighofer le-a facut. (…). Sigur ca sunt interese dar sunt foarte hotarat sa merg mai departe cu aceste lucruri. Din cate stiu, la Senat s-a mers pe forma initiala si la fel se va merge si la Camera Deputatilor. Sa se pastreze acea limita de 30% din piata, nu mai mult de 30% (n.r. – referitor la codul silvic)”, a declarat Victor Ponta.

Întrebat dacă asta înseamnă că se situează pe o poziție diferită de ce a lui Klaus Iohannis, care a retrimis legea la reexaminare, premierul Victor Ponta a declarat că nu crede că președintele a scris cererea de reexaminare și a confirmat că este o zona in care are pareri distincte fata de Iohannis.

„Tendinta naturala a oricarui jurnalist e sa personalizeze. Eu semnez si imi asum niste decizii ale Guvernului, nu intelegeti ca eu si cu domnul Iohannis, el a zis peste 30%, eu spun sub. Nu cred ca domnul Iohannis personal a scris cererea de reexaminare, dar asa functioneaza lucrurile intr-o democratie si nu e nicio suparare. E una din putinele zone in care am avut pareri diferite” , a declarat Ponta la Digi 24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *