Skip to content
Politică

Ponta îl ia în colţi pe ministrul tehnocrat al Energiei: Biet ignorant folosit într-un joc foarte mare

Fostul premier Victor Ponta îl ia în colţi pe actualul ministru tehnocrat al Energiei, Victor Grigorescu, denumindu-l „un biet ignorant” care este „folosit într-un joc foarte mare”.

Într-un interviu publicat, joi, de realitatea.net, deputatul PSD l-a criticat dur pe ministrul Grigorescu, în contextul în care, în 2017, Ardealul și Banatul vor importa energie din țările din regiune în loc să folosească energia produsă în România. Ponta a subliniat faptul că „România deja a importat, luna aceasta, de la CEZ probabil vreo o mie de megawați”.

„Acum, problema e dacă ne cunoaștem interesul și dacă putem să ni-l urmărim cu atentie. Am văzut un lucru care mă îngrijorează: în 2012, când am ajuns prim-ministru, prima solicitare a instituțiilor internaționale a fost: «trebuie să terminăm cu producția pe cărbune». Am zis: «Cât sunt eu prim-ministru, nu vă veți atinge, va exista în România producția de cărbune». Așa a fost până în noiembrie. Noul ministru m-am lămurit că este un biet ignorant și că nu înțelege că e folosit într-un joc foarte mare. (…) România deja a importat, luna aceasta, de la CEZ, probabil vreo o mie de megawați”, a declarat Victor Ponta.

Fostul premier l-a acuzat pe Victor Grigorescu că „habar nu are despre ce e vorba”.

„Dacă CNH (Compania Naţională a Huilei – n.r.) se închide, va fi clar: Transilvania și Banatul vor folosi energie cumpărată de guvern din Cehia, în condițiile în care România are supraproducție. Despre asta vorbim: dacă România își poate apăra interesele sau ne transformăm într-o colonie condusă de stupizi. Hunedoara, Gorj și alte zone nu au nici altă variantă. Domnul ăsta habar nu are despre ce e vorba. Cum să închidă producția de cărbune în România? Transilvania și Banatul vor folosi energie electrică din Cehia anul viitor, în loc să folosească energia produsă în România”, a avertizat Ponta.

Potrivit fostului şef al Executivului, scenariul se repetă și în cazul celui mai mare consumator de gaz din România.

„Sunt cei de la Târgu Mureș. De când există Azomureș, au avut contract cu Romgaz. Au venit să renegocieze și Romgaz a zis: «Domn’e, ne e frică să vă dăm mai ieftin». Au cumpărat de la OMV. Acum, cel mai mare producător român cumpără gaz de la OMV. Problema e cine rezistă și cine se predă din prima, din prostie”, a punctat ex-premierului.

În viziunea lui Victor Ponta, astfel de acțiuni reprezintă o subminare a economiei naționale.

„Puteau fi păstrate în continuare. Oltchimul uite că funcționează pe profit operațional. Problema și acolo era: «Hai să închidem Oltchimul, ca același produs să îl importăm din Polonia!»”, a mai subliniat Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *