Skip to content
Politică

Ponta intră la rupere contra procurorului „Portocală” și privește sceptic reținerea lui Ghiță

evz.ro

Fostul prim-ministru Victor Ponta intră la rupere împotriva fostului procuror DNA Mircea Negulescu (zis „Portocală”) și privește sceptic reținerea lui Sebastian Ghiță din Serbia.

Deputatul PSD a calificat drept o „farsă politică” reținerea mogulului de la România TV.

„Nu ați văzut că l-am protejat (pe Sebastian Ghiță — n.r.)? Adică cât de prost trebuie să fie cel care a zis cum îl protejez eu în Serbia și a fost arestat în Serbia. Nu vă mai luați după proști. Luați-vă după oameni care gândesc. În rest, mi se pare o farsă ca să vă spun foarte sincer, chiar înțeleg că toate dosarele făcute de procurorul Negulescu sunt foarte bune, înțeleg, pe domnul Voiculescu l-am condamnat pe dosarele făcute de Emilian Eva, cel care e prin pușcărie acum, dacă nu greșesc, pe domnul Dragnea l-am condamnat pe dosarele făcute de Lucian Papici care e și el urmărit penal, și pe Ghiță îl urmărim pentru dosarele făcute de Negulescu. Mie mi se pare o farsă politică, inclusiv povestea asta cu Serbia, pentru că dacă a apărut acum vreo lună, eu am și zis că nu cred, dar bănuiesc, știți cum, dacă zice cineva că mă ascund în Târgu Jiu plec și eu din Târgu Jiu, mă duc și eu la Deva, dar dacă dumneavoastră acum o lună ziceți că eu sunt în Târgu Jiu și eu stau tot în Târgu Jiu înseamnă că am vrut să mă găsiți”, a afirmat luni Ponta la Palatul Parlamentului, conform Agerpres.

El a adăugat că dosarele făcute de procurorul Negulescu sunt „și dosare politice și sunt și dosare, după modul de exprimare, de crimă mafiotă”.

„Adică l-a scos de pe piața Prahovei să preia el piața Prahovei”, a opinat Ponta.

Fostul premier a menționat că în perioada în care Sebastian Ghiță a fost dispărut nu a discutat cu el și nici nu a fost căutat de acesta.

„Nu am discutat și îi mulțumesc. Înseamnă că îmi e prieten în continuare că nu m-a căutat niciodată în această perioadă, probabil că a vrut să mă protejeze”, a încheiat Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *