Skip to content
Politică

Ponta își amenință din nou colegii cu demisia și dezvăluie care este subiectul care ”nu întrunește un consens extraordinar” . Ce decizii au luat liderii PSD

După ședința PSD de la Sinaia, unde liderii partidului s-au întrunit pentru a-și stabili strategia politică pe termen scurt și mediu, Victor Ponta a oferit o serie de precizări despre cele discutate în cadrul conducerii social- democraților.

”Dacă eu merg cu o propunere la Consiliul Național, iar colegii mei nu sunt de acord, vor trebui să își găsească alt șef”, a punctat Ponta într-o conferință de presă.

„Va trebui să luăm decizii radicale cu privire la ceea ce trebuie schimbat. Modificarea la statut vor fi convenite la Consiliul National promovez ca statul sa prevada care sunt responsabilitățile politice in cazul persoanelor cu functii politice care sunt in diverse faze ale unor procese penale. Nu e un consens extraordinar pe aceasta tema”, a mai precizat tranșant premierul Victor Ponta, referindu-se la modificarea statutului partidului.

Cu privire la reprimirea în partid a lui Dan Șova, șeful PSD a motivat acest gest ”tinand cont de atitudinea domniei sale. A demonstrat in aceasta luna jumatate ca vrea sa fie in PSDsi vrea sa fie alaturi de noi.”

De asmenea, în sedința de la Sinaia, conducerea PSD a făcut și o serie de modificări organizatorice, schimbându-l pe Cătălin Ivan din fruntea PSD sector 1 cu deputatul Dan Tudorache și impunându-l pe deputatul Cristian Rizea în fruntea PSD sector 5.

Am discutat propunerea de modificare a regulamentului celor doua camere dupa modelul Parlamentului European, astfel incat sa avem activitatea luni, cu membrii guvernului, marti activitate transparenta predictibila in comisii, miercuri in plen si joi vot final.

(…) Am discutat despre modul in care colaboram in cadrul majoritatii parlamentare. Exista vointa ca actuala majoritate sa-si faca datoria si sa guvernreze in baza programului USL.

Prioritatile guvernului sunt axate pe continuarea cresterii economice, crestearea investitiilor, combaterea saraciei si o mai echilibrata redistributie a cresterii economice”, a punctat Ponta privind strategia guvernamentală.

 

 

 

foto: qmagazine.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *