Skip to content
Politică

Ponta își dezvăluie mișcările strategice din PSD și modificările radicale pe care le va propune

" "

Premierul Victor Ponta a explicat, duminică seară la RTV, care sunt mișcările strategice pe care intenționează să le facă în interiorul PSD ca partidul să câștige alegerile care vor urma. Actualul șef al PSD a precizat că partidul are nevoie de un proiect politic nou și de modificări radicale ale statului după care funcționează social- democrații.

Citește și: Ședință decisivă la PSD. Subiectul care ar putea declanșa scânteia rupturii

Reamintim faptul că la ora 11, social- democrații se întâlnesc într-o ședință a Comitetului Național Executiv, pentru a tranșa o serie de subiecte delicate, încercând astfel să fie aplanată ideea unei ruperi a PSD.

" "
" "

Citește și: Lider PSD, previziune neagră: ”Există riscul sciziunii”. Cine și ce ar putea rupe partidul

”Eu mi-am depus mandatul şi am cerut un vot de încredere din partea conducerii partidului imediat după alegeri, după 16 noiembrie, şi atunci votul a fost covârşitor, inclusiv votul referitor la despărţirea, că eu aşa îi spun, de domnul Geoană şi domnul Vanghelie, care au alt proiect politic. E dreptul lor să-şi facă alt proiect politic, eu nu cred în proiectele domnului Vanghelie şi domnului Geoană împreună, dar e dreptul lor şi e democratic. Dincolo de asta… (…)

Acum PSD are nevoie de un nou proiect politic: ce facem în 2016, când avem alegeri locale şi parlamentare, cum ne pregătim pentru 2019, când se închide iarăşi următorul ciclu? Deci, în primul rând asta are nevoie PSD, de un nou proiect politic pe cinci ani, să zicem cel puţin la fel de succes cum a fost cel 2010-2014, în sensul în care s-au câştigat trei bătălii şi s-a pierdut una.

Deci, viitorul proiect trebuie să fie cel puţin egal, să câştigăm trei bătălii, dacă se poate chiar patru. Iar al doilea lucru de acre are nevoie PSD în mod foarte clar este de a adopta nişte modificări radicale la statutul PSD care să arate că nemulţumirea, reproşurile pe care oamenii le-au făcut în special în 16 noiembrie pentru că în 2 noiembrie noi am fost pe primul loc la o diferenţă mare, dar pe 16 noiembrie mulţi oameni care n-au votat în primul tur au venit în turul al doilea, au dat un semnal, şi în ceea ce mă priveşte pe mine, ca şi candidat, dar şi în ceea ce priveşte partidul – problemele de corupţie, problemele de integritate, de atitudine.

Or, ca PSD, şi eu cred că poate în 2016 să câştige din nou un scor foarte bun la parlamentare, la locale, trebuie să facă această modificare a statutului. Deci, schimbăm, facem proiectul politic, schimbăm statutul, după care, sigur, stabilim şi oamenii, dar dacă plecăm de la oameni spre proiecte, e greşit din punctul meu de vedere”, a punctat Victor Ponta la RTV.

De asemenea, Ponta și-a înțepat și adversarii din PNL, precizând că speră că liberalii nu se bazează în venirea la guvernare doar pe Marian Vanghelie și pe formațiunea pe care acesta o pregătește.

”Eu sper că PNL nu-şi formează proiectul de a veni la guvernare pe sprijinul domnului Vanghelie, că ar fi o situaţie cel puţin ciudată, ca să fiu sincer. Dacă marele PNL se bazează pe Marian Vanghelie, au ei o problemă. Dar nu e treaba mea asta. Ceea ce mă întrebaţi dumneavoastră este referitor la ce face PSD şi din punctul meu de vedere, ca lider, dar în primul rând ca membru PSD, că lider eşti la un moment dat pierzi poziţia, este aceea că PSD are nevoie de două lucruri în martie, în aprilie, în această primăvară. În primul rând are nevoie de un nou proiect politic.

Eu în 2010 am venit la PSD, în fruntea PSD cu un proiect politic, care s-a finalizat cu trei victorii, la locale, la parlamentare şi europarlamentare, şi o înfrângere la prezidenţiale. Adică există partea plină, partea goală…”, a mai punctat Victor Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *