Ponta își provoacă contracandidații la dezbateri. Ce temă sensibilă îi propune lui Iohannis

Premierul Victor Ponta, prezidențiabilul PSD, a explicat, miercuri, ca va accepta invitatii la dezbateri televizate cu ceilalti contracandidati si a adaugat ca pentru turul doi al alegerilor a propus trei teme de discutii. De asemenea, șeful Guvernului le-a transmis celorlalți prezidențiabili să meargă la toate televiziunile, inclusiv acolo unde sunt criticați, motivând că electoratul au dreptul să vadă astfel de dezbateri între candidați.

„Pentru primul tur oricine face un format rational (ar accepta propunerea de participare la dezbateri televizate – n.red)… Pentru ca va dau un exemplu: am fost chemat la Televiziunea Publica de domnul Tanase sa port o dezbatere cu domnul candidat Rotaru (Constantin Rotaru, candidat PAS – n.red.).

Cu tot respectul pentru domnul candidat Rotaru, nici nu il cunosc ca sa fiu sincer, cred ca daca facem un format in care pana la urma, intr-un fel sau altul, toti cei 14 candidati, ca nu este unul mai sus si unul mai jos, daca toti au aceleasi drepturi, evident ca voi participa.

Mai departe, in turul doi, unde, sigur, va fi mult mai simplu decat cu 14 cu doi candidati, eu am propus cel putin trei dezbateri. O dezbatere pe politica externa, securitate nationala – ca asta face presedintele Romaniei, mai putin da pensii si salarii, cum am vazut ca se promite – o a doua dezbatere legata de sistemul constitutional, inclusiv de justitie – si voi fi incantat sa discut, eventual, cu dl Iohannis despre procesele pe care dansul le are, si vad ca le amana, cu ANI (Agentia Nationala de Integritate – n.red.).

Eu nu am niciun proces, deci pot doar sa discut despre asta. Si in al treilea rand, despre rolul presedintelui in a sustine politicile guvernului, politicile economice. Deci, minim trei dezbateri”, a spus Ponta la B1 TV, citat de ziare.com.

El a mai declarat ca, in opinia sa, candidatii ar trebui sa mearga la principalele posturi de televiziune de stiri.

„E un angajament, ca principalele posturi de televiziune de stiri, unele sunt mai apropiate de, nu stiu, de un candidat, altele sunt mai critice cu alt candidat, cu atat mai mult cred ca trebuie sa mergem la toate. Si la cele care, nu stiu, ma critica mai tare, si la cele care critica mai tare contracandidatul sau contracandidata mea.

Pana la urma, toti telespectatorii acestor posturi de televiziune sunt cetateni romani si au dreptul sa-si vada macar in turul II, daca in turul I va fi mai dificil, posibilii candidati”, a adaugat Victor Ponta.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: