Skip to content
Politică

Ponta l-a surclasat pe Iohannis: 33% diferență

Cele două confruntări televizate pe care Victor Ponta și Klaus Iohannis le-au desfășurat în serile de marți și miercuri au fost întoarse pe toate fețele de specialiști. Dacă în privința candidatului care a ieșit în avantaj după cele două dezbateri părerile sunt împărțite, există un capitol la care reprezentantul PSD s-a detașat categoric.

Conform unei monitorizări furnizate de Mediafax, pe parcursul celei de-a doua dezbateri, organizată la B1 TV, cei doi candidați au avut la dispoziție un timp aproape egal pentru a-și expune opiniile. Astfel, dacă Ponta a vorbit timp de 31 de minute, Iohannis a beneficiat de 29 de minute din timpul de emisie, iar preț de 9 minute discuțiile între cei doi s-au suprapus.

O statistică și mai interesantă este cea care contorizează numărul de cuvinte pe care cei doi le-au folosit, cifre care vin să-i confirme pe cei ce au criticat stilul fără nerv în care Klaus Iohannis se exprimă. Astfel, Ponta a folosit pe parcursul emisiunii 6.022 de cuvinte, de unde rezultă o medie de peste 3 cuvinte pe secundă, mai exact 3,23. Spre comparative, liberalul a apelat la doar 4.004 cuvinte, cu 33% mai puțin decât rivalul său, ceea ce înseamnă o medie de 2,30 cuvinte pe secundă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *