Skip to content
Video

Ponta, la masă cu băsiștii? ”Ne-am văzut cu o zi înainte!” EXCLUSIV

www.nineoclock.ro

Într-un interviul acordat în exclusivitate pentru PSnews.ro, fostul premier Victor Ponta a dat detalii despre activitatea profesională desfășurată în prezent, mai precis despre partidul „Pro-România”, fără a ezita să facă trimiteri către PSD, partidul din care a fost exlus.

Eu nu am vrut niciodată să plec din PSD și nici nu mi-am imaginat că o să plec din PSD. Nu am făcut politică în alt partid. M-a scos domnul Dragnea într-un mod destul de neașteptat, pentru că eu am fost extrem de incomod și l-am supărat destul de tare. Domnul Dragnea are alte metode, pe care nu le-a aplicat nici Iliescu, nici Năstase, nici Geoană, niște metode care sunt copiate după Traian Băsescu. Știți că și Traian Băsescu întâi i-a zis lui Petre Roman că e cel mai bun, cam cum îmi zicea și mie domnul Dragnea, după care i-a scos pe toți de acolo. Atunci când toată decizia și toată puterea se concentrează pe un singur om, nu mai există partid, ci doar un sistem piramidal. PSD-ul a rezistat tocmai prin faptul că nu a depins de un singur om, dar acum e confiscat de un singur om și cu părere de rău spun că nu vad ca lucrurile merg bine. PSD-ul s-a dus spre un partid de stângă veche, latino-americană, braziliană, cu populisme, pomeni, dar cu ineficiență și lipsă de perspectivă. Nu mai e un partid progresist. PNL-ul din este din păcate un partid în moarte clinică și nu în opoziție. Ei sunt victimele blatului politic. Sunt mulți oameni care spun că dacă ar avea altceva ce să voteze, ar vota. Deci este o alternativă la PSD și PNL. Noi suntem mici, dar să ne vedem la voi”, a spus Victor Ponta pentru Psnews.ro

Mai mult, întrebat dacă a vrut să rupă PSD-ul prin această alternativă, a partidului „Pro România”, Victor Ponta a răspuns că nu și-a propus sub nicio formă acest lucru.

Gurile rele care spun astea sunt plătite de Dragnea și fac rău PSD-ului. El le plătește și le pună să spună tot felul de prostii și după, tot PSD-ul are de plătit din chestia asta. Nu am vrut să rup din PSD, un singur coleg am adus după mine. Mulți alții am vorbit, într-adevăr dar au rămas și poate schimbă ceva în PSD, poate îl schimbă pe Dragnea și fac din nou PSD-ul cum era. Mulți m-au contactat din PSD, din actuala guvernare. Sincer eu nu am văzut pe cineva din PSD entuziasmat de Dragnea, pe toți i-am văzut speriați de Dragnea, ceea ce cred că e rău. Nu poți conduce un partid sau o țară cu oameni speriați și prin cumpărare de funcții. Împreună cu cei din noul partid, ne vom concentra pe actul de guvernare. Toți am avut rezultat în această arie (pe finanțare, mediu, educație, sănătate) și nu vorbim după ureche asa cum face PNL-ul care zice doar că e contra ”, a adăugat fostul premier

Referitor la componența noii formațiuni politice ”Pro România”, Victor Ponta spune, pentru Psnews.ro, că deocamdată numărul membrilor este restrâns.

Se bazează în general pe oameni care au avut o anumită performanță fie în zona privată, fie în cea de guvernare, nu neapărat omul de partid care stă cuminte în rândul partidului și îl vede șeful și îl pune într-o funcție de care habar n-are (trebuie să specific că din actualii miniștri nu au nicio legătură cu portofoliul pe care îl ocupă și atunci e normal ca lucrurile să meargă prost). Și am vorbit cu destul de mulți oameni, avem o bătălie în 2019, dar bătălia adevărată e în 2020. Și mai e ceva, eu am făcut politică într-un partid în care cantitatea este mai importantă, acum la un start-up party,  mai puțini dar mai buni. Mulți ne-au căutat dar le-am zis că nu gândim la fel. Hai să rămânem doar prieteni, nu să facem și politică împreună”, a afirmat Victor Ponta

Privitor la planuri de colaborare sau negociere cu alte partide, fostul premier spune că deocamdată nu ia în considerare această variantă, cel puțin până la alegeri.

Am spus de la început că vrem să fim doar trei, după care s-au mai adăugat și alții. Ideea a fost următoarea: eu am fost prim-ministru, pot să stau foarte bine fără funcții destul timp, Daniel Constantin a renunțat la viceprim-ministru în Guvern, Sorin Cîmpeanu a fost ministru, rector. Acum Dragnea conduce pe toată lumea pentru că le dă funcții. Nouă nu ne poate da nicio funcție, nu are cu ce să ne cumpere. Până la alegeri nu vreau să facem nicio alianță politică și nici negocieri.”, a spus fostul premier.

Victor Ponta a comentat motivul participării domnului Steriu la conferința de presă, implicit a dat detalii despre speculațiile lui Liviu Dragnea referitoare la o alianță între Victor Ponta și Traian Băsescu.

Noi ne-am văzut cu o zi înainte la un eveniment privat, la care domnul Steriu ne-a invitat și i-am spus să vină, dacă ne este prieten. El e cu PMP. Nu știu ce face cu Băsescu al lui. Am văzut propaganda lui Dragnea că aș fi eu cu Băsescu, eu n-am fost și n-o sa fiu cu Băsescu, cine a fost de fapt cu Băsescu este Dragnea. Există o incompatibilitate absolută, totală și perpetuă între mine și Băsescu. Dacă Valeriu Steriu sau altcineva o să vrea să vină alături de noi, discutăm, dar n-a fost nimic altceva”, a adăugat Victor Ponta

Puteți viziona de la minutele 3.10 și 9.30 și 14:5o și 16.19

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *