Skip to content
Politică

Ponta îl invocă pe Crin Antonescu în Parlament și lansează o ironie usturătoare la adresa PDL: ”Dacă aș fi fost in Guvernul Boc…”. DOCUMENT

Premierul României, Victor Ponta, a vorbit marți, în fața Parlamentului, despre situația economică a României din ultimele luni și modul pozitiv în care acest segment se regăsește în acest moment.

Înainte de momentul în care Victor Ponta a vorbit despre economia românească, șeful PSD a felicitat Parlamentul pentru modificarea Regulamentului astfel încât o dată pe lună să existe o dezbatere între premier și parlamentari.

”Vreau sa va felicit pentru modificarile aduse regulamentului. Cat timp voi fi prim- ministru voi considera ca Parlamentul este cel care conduce Guvernul. Fara Parlament nu vom avea nici o data democratie in Romania.”, a precizat marți, Victor Ponta, în Plenul Parlamentatului.

„Ora prim-ministrului” a fost introdusă în Regulamentul Camerei Deputaților luna trecută și constă în prezența premierului în prima zi de luni din fiecare lună calendaristică pentru o dezbatere pe o anumită temă stabilită de grupurile parlamentare.

Șeful Guvernului a precizat că România se află, în acest moment, într-un moment extrem de bun din punct de vedere economic.

Vezi aici raportul intocmit de Guvernul Ponta privind situatia economica

””Cred că este extrem de important ca la jumătatea  lui 2015 să știm exact unde ne aflăm. O să vă dau un citat din guvernatorul BNR: ”creșterea economică din prezent este nu doar robustă, ci și sustenabilă”. România se află într-un moment economic extrem de bun, în care a reușit să refacă distrugerea economică și socială din anii 2010 -2011. România a avut o creștere medie de 3%, în primul trimestru, o creștere de 4,2 % a PIB, suntem și noi pe primul loc la un lucru important. Îmi doresc ca la finalul mandatului să puteți să spuneți că ați fost membri ai  Parlmentului în patru ani de creștere neîntreruptă. Vreau să mulțumesc tuturor membrilor USL, celor care au sprijinit programul de guvernare.

(…) Mulțumesc Parlamentului și miniștrilor pentru deblocarea celei mai grele moșteniri pe care am primit-o: blocarea fondurilor europene. Avem acordul de parteneriat și majoritatea programelor operaționale petru 2014-2020 deja aprobate. Am plătit aproape în totalitate împrumultul luat și consumat de colegii de la PDL, ne-am încadrat în toate țintele de deficit stabilite cu partenrii internaționali. Va rog să rețineți că având sprijinul dumeavostră putem să mergem mai departe cu acest rezultate. Mă bucur că mă aflu în fața Parlamentului la o zi după reducerea TVA, și dublarea alocațiilor, două măsuri foarte importante” a punctat Ponta.

De asemenea, liderul PSD a lansat și o ironie la adresa vechiului PDL, punctând că dacă ar fi fost membru al guvernului Boc nu ar fi avut nevoie de mai mult de un minut pentru a prezenta realizările.

”Dacă aș fi fost in Guvernul Boc terminam intr-un minut ca nu aveam ce sa spun. Vreau sa spun ca am platit aproape in totalitate imprumutul luat de colegii de la PDL.”, a precizat Victor Ponta în fața Parlamentului.

Este extrem de important ca in perioada imediat următoare să aplicăm noul cod fiscal. (…) Vreau să finalizăm acest mandat cu 4 ani de creștere economică”

”Nu e deloc totul perfect, avem foarte multe lucruri de realizat impreuna, am plecat dintr-un moment foarte rau, în 2012, suntem intr-un moment foarte bun, dar depinde de noi sa nu stricam acest lucru.
Nu am un raspuns mai bun pentru criticile pe care le-am primit de la PDL decat faptul ca fostul Președinte al PNL, domnul Crin Antonescu, a spus că în claitate liberal le-a asteptat de 20 de ani.”, a mai precizat șeful Guvernului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *