Skip to content
Politică

Ponta, lăudat de un analist american

Matt Brown, jurnalist şi analist economic american consideră că victoria lui Victor Ponta în alegerile de duminică îl va plasa pe acesta în avangarda liderilor progresişti din Europa, alături de  prim-ministrul Italiei,  Matteo Renzi.

Brown îl laudă pe Ponta afirmînd că este liderul care poate oferi României un viitor mai bun, miza scrutinului de duminică, 16 noiembrie, fiind transformarea României într-un stat european modern.

„De când a devenit prim-ministru, Victor Ponta a militat nu numai pentru a transforma politica economică a țării sale, dar, de asemenea, pentru a încuraja o atitudine pro-americană în zona stângii româneşti. (…) Importanța liniei pro-americane a lui Victor Ponta nu ar trebui să fie subestimată. În contextul în care tensiunile de pe granița de est a Europei persistă, iar agresiunile lui Vladimir continuă, mass-media din SUA au început să se întrebe dacă intrăm într-o nou Război Rece. În anii următori, România va avea un rol tot mai important de jucat în geopolitica la nivel mondial.”, transmite analistul american.

În domeniul economic, Brown consideră că Ponta a reuşit să transmită semnale importante, performanța economică din România sub guvernarea lui Ponta fiind impresionantă: „În 2013, rata de creștere economică din România a fost de 3,5%, potrivit Eurostat, biroul oficial de statistică din Uniunea Europeană. A doua cea mai mare rată de creştere din întreaga Uniune.”, transmote Brown.

„În cazul în care Ponta va deveni președinte duminică, partenerii săi progresişti din Uniunea Europeană – precum președintele francez, Francois Hollande, respectiv premierul italian Matteo Renzi – vor urmări să includă sprijinul său politic și diplomatic în deplasarea agendei economice a Uniunii Europene dinspre austeritate către creșterea economică. Printre partidele politice progresiste din Europa, există o mișcare tot mai mare de a reactualiza cadrul macro-economic al Uniunii Europene. Această schimbare generală de cadru ar fi benefică pentru România, fiind, de asemenea, esențială pentru menţinerea încrederii investitorilor în țara sa.”, a conchis Matt Brown.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *