Ponta le cere liderilor ACL să retragă scrisoarea trimisă liderilor europeni

 Corina Crețu este oficial comisar european pentru Politici Regionale din partea României. Liderii Alianţei Creştin-Liberale, Klaus Iohannis şi Vasile Blaga, au trimis o scrisoare, în urmă cu aproximativ o săptămână, liderilor europeni, în care îi informează că nominalizarea Corinei Creţu în funcţia de comisar european a fost făcută prin încălcarea legii.

Premierul Victor Ponta le cere celor doi să își retragă scrisoarea.

”Le cer public lui Blaga și Iohannis să retragă acea scrisoare prin care contestau numirea Corinei Crețu în funcția de comisar european”, a spus Ponta.

Totodată, premierul le cere europarlamentarilor români să o susțină pe Corina Crețu.

”Vreau să fac un apel public către toți europarlamentarii romani, indiferent de grupul din care fac parte, să considere că este un portofoliu acordat țării noastre și sa sprijine”, a mai spus Ponta.

De asemenea, premierul a salutat programul Comisiei Europene.

 ”Vreau să salut de la început întregul programul despre care domnul Junker a vorbit. Este un program de reforme la nivelul întregii Uniuni Europene de care Uniunea Europeană are nevoie și de o schimbare pe care o așteaptă foarte mulți cetățenii UE. Vreau să salut faptul că în cazul Comisiei Europene comisarul propus de România a primit un portofoliu foarte important. Doamna Crețu va fi un comisar european care va reuși să reprezinte interesele tuturor cetățenilor europeni. Îi urez mult succes doamnei Crețu”, a mai spus Ponta.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: