Ponta, noi declarații despre dosarul Lukoil

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seară, că nu influențează în nici un fel justiția în dosarul Lukoil.

„N-am interferat și nu interferez în nici un fel în justiție. Foarte bine fac procurorii care descoperă unde este evaziune fiscală și sancționează și recuperează prejudiciul. Ca premier, am anumite obligații față de efectele sociale. Poimâine, 3.500 de oameni trebuie să își primească salariile. Nu doar Lukoil, orice rafinărie plătește lunar către bugetul consolidat, adică prin taxe și accize, 100 de milioane de dolari. Și nimeni nu dorește o gaură la buget de 100 de milioane de dolari”, a spus Victor Ponta la B1Tv.

Deciziile luate de procurori în dosarul Lukoil nu au fost luate sau influențate de declarațiile lui Victor Ponta, a precizat, miercuri, Parchetul Curții de Apel Ploiești.

Lămurirea făcută de Parchet vine după ce premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul speră într-o soluţie legală care să permită sancţionarea persoanelor vinovate şi recuperarea prejudiciului, dar şi continuarea normală a activităţii şi plata salariilor către angajaţi, apreciind că nimeni nu fugea din ţară cu conductele companiei Lukoil.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: