Skip to content
Politică

Ponta, noi precizări pe tema refugiaților: „Demonii vechi ai xenofobiei încă există”

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit, vineri, cu reprezentanții societății civile și ai autorităților publice locale, tema discuției fiind gestionarea crizei refugiaților.

Astfel, Victor Ponta este de părere că „demonii vechi ai xenofobiei si sovinismului inca exista si nu trebuie sa lasam sa ii dezgroape nimeni”.

În același timp, premierul cere sprijinul societății civile pentru a trece cu succes peste această criză.

„Avem milioane de romani care au plecat cu scopul de a trai. Nu pot doar autoritatile cu mijloacele pe care noi le avem. Este vorba de copii, in primul rand, care au niste drepturi internationale – dreptul la scoala, gradinita, ingrijire medicala. Este vorba de dorinta de a gasi un loc de munca si e vorba de pregatirea comunitatilor locale, oriunde vor fi asemenea situatii, pentru ca sa nu ne comportam ca in urma cu 1000 de ani.

Cred ca demonii vechi ai xenofobiei si sovinismului inca exista si nu trebuie sa lasam sa ii dezgroape nimeni.

Facem ce putem dar fara sprijinul societatii civile nu vom reusi sa avem succes. Nici cu solutia asta nu sunt de accord – sa punem garduri, caini si turnuri cu apa impotriva unor oameni disperati. Este o prima intalnire, as vrea sa ne cunoastem si sa ne organizam putin si as vrea sa transmit measajul ca nu suntem o tara care se inchide si se apara de toata lumea, suntem o tara europeana si pentru a avea succes trebuie sa colaboram, nu poate doar statul. Doar impreuna cu societatea civila putem face asta. (…) Rolul organizatiilor non-guvernamentale, a comunitatii din Romania este foarte important si puteti fi mult mai eficienti decat poate sa fie statul roman”, a declarat, vineri, Victor Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *