Skip to content
Politică

Ponta, anunț tranșant privind demisia din fruntea Guvernului și întrebare acidă către Alina Gorghiu

Premierul Victor Ponta a făcut, duminică seara, noi precizări privind atacurile primite de la procurorii DNA. El a vorbit, la Antena 3, despre posibilitatea de a-şi da demisia şi dacă PNL ar putea fi în stare să preia guvernarea.

„Vreau să cred că în România mai există democraţie şi că guvernele sunt votate de oameni şi sunt puse şi demise de Parlament. Dacă schimbăm această regulă în România, atunci degeaba mai ai Parlament, Guvern, primari, preşedinţi de consilii judeţene, degeaba îi mai aleg oamenii, atunci înseamnă că toţi avem o mare problemă. E vorba de ce ne dorim să facem din această ţară. Poate ne dorim să nu mai facem alegeri, ci să spunem foarte clar că avem democraţie originală”, a declarat Ponta.

Totodată, şeful Executivului a arătat că, în condiţiile în care momentan există un singur vicepremier, nu ar putea lăsa pe altcineva în locul lui, temporar, pentru că ar însemna ca un ministru să-i devină ierarhic superior viceprim-ministrului.

Întrebat dacă intenţionează să îşi dea demisia, prim-ministrul a răspuns că actuala opoziţie nu este o alternativă viabilă la coaliţia de guvernare.

„Eu pot să plec oricând. Există, totuşi, o soluţie responsabilă, prin care viaţa fiecăruia dintre noi are o siguranţă, o perspectivă. Dup-aia, o-ntrebi pe madam Gorghiu: «tu ce ştii să faci?» Ei vor răspunde: «Noi n-avem majoritate, nu ştim să guvernăm. Noi ştim doar să urlăm». O ţară nu se conduce cu urlete, ci cu lucruri clare. Nu există altă variantă. (…) Problema este că nu există alternativă la actualul guvern. Ce să zicem? «După noi, potopul?»”, a punctat Victor Ponta.

Premierul a precizat că recuperarea nu îi permite să se întoarcă la serviciu mai devreme de trei săptămâni, dar a dat asigurări că va rămâne în contact permanent cu membrii cabinetului său. Totodată, demnitarul a subliniat că nu este autosuspendat, aşa cum a presupus o parte din presă.

De asemenea, Ponta a spus că, în relaţia cu preşedintele Klaus Iohannis, „dacă fiec îşi face treaba lui prevăzută în Constituţie, nu există niciodată probleme”.

„Eu respect atribuţiile preşedintelui şi vreau să-mi fie respectate şi ale mele”, a mai arătat Victor Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *