Skip to content
Politică

Ponta nu este interesat de Camera Deputaților, doar își pregătește terenul pentru Guvern EXCLUSIV

În ultimele luni, fostul premier al României, Victor Ponta s-a transformat într-un formator de opinie. Abordează diferite subiecte și încearcă să mobilizeze masele de oameni. Ponta e în spatele unui monitor și își dă cu părerea. Uneori, se mai laudă și cu performanțele sale din perioada de guvernare.

Recent, se tot vehiculează faptul că Ponta ar putea reveni la șefia Camerei Deputaților, în locul lui Valeriu Zgonea, care nu mai este susținut de PSD. Dacă într-adevăr ex-premierul ajunge președintele Camerei, atunci putem trage concluzia că se bucură în continuare de aprecierea social-democraților, deși a pierdut alegerile prezidențiale din 2014 pe seama unor greșeli personale. Probabil dosarul penal este unul dintre motivele pentru care PSD nu renunță la el.

Pe de altă parte, Ponta rămâne un politician cu o notorietate destul de bună. Sondajele îl plasează în top trei, dar până la urmă votul decide victoria într-o competiție electorală. Momentan, fostul premier n-are nevoie de votul cetățenilor ca să devină următorul premier al României. Chiar dacă pare un joc de cuvinte, este, totodată, și un joc al lui Ponta cu electoratul pesedist.

După alegerile parlamentare va avea nevoie de votul majorității demnitarilor. În acest moment, socotelile țin de PSD, care și-a făcut bine temele. Social-democrații au tras cu dinții de votul într-un singur tur, fiind conștienți că au cei mai mulți primari, iar aceștia pleacă cu prima șansă la victorie. Teoria spune că primarul intră în cursă cu șanse mari să fie ales din nou primar. De asemenea, acolo unde PSD are primării, are și șanse mari să-și impună candidații pentru Parlament. Cert e că PNL rămâne cu a doua șansă, ținând cont de aceste aspecte. Nici măcar dosarele penale nu afectează notorietatea candidaților PSD.

Liviu Dragnea deja l-a avertizat pe Iohannis că o să-i propună un guvern PSD-ALDE-UNPR. Cel mai probabil, UDMR va lua locul celor de la UNPR. Evenimentele din ultima perioadă fac din UNPR un perdant. Această majoritate parlamentară are nevoie de un prim-ministru și, în același timp, e conștientă că Liviu Dragnea nu poate juca acest rol. Din poziția de președinte al Camerei Deputaților, Victor Ponta se va bucura de susținerea majorității parlamentare și va fi o simplă formalitate să primească votul pentru funcția de premier al României.
Putem să numim această mutare drept strategia copy-paste. Aceeași persoană, alt premier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *