Skip to content
Politică

Ponta: Nu-l votăm pe Florin Cîţu. PNL nu poate, în acest moment, nu are legitimitate să guverneze bine

Inquam Photos / Bogdan Danescu

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat miercuri că parlamentarii partidului său nu vor vota învestirea lui Florin Cîţu în funcţia de premier, informează agerpres.

„Nu-l votăm, pentru că nu am votat nici în noiembrie şi motivele nu s-au schimbat. Eu cred că PNL nu poate în acest moment, nu are legitimitate, nu are o echipă, nu are un program şi nu are o susţinere parlamentară să guverneze bine. Cred că România avea nevoie şi are în continuare nevoie de un guvern de profesionişti care să se ocupe de problemele ţării, nu de problemele PNL”, a afirmat Ponta la Antena 3.

El a spus că scenariul alegerilor anticipate depinde de prezenţa PSD la şedinţa de învestire.

„Aceste lucruri se pot întâmpla într-o singură variantă şi anume prezenţa PSD în sală pentru a forma cvorumul şi pentru a vota pentru respingere, altfel, vom păţi ce am păţit şi luni, în sensul că dacă PSD participă la şedinţă şi respinge, se îndeplinesc procedurile, dacă PSD nu participă, nu se vor îndeplini”, a precizat Ponta.

Liderul Pro România a adăugat că scenariul cel mai rău pentru România ar fi prelungirea acestei situaţii până la alegerile la termen.

Cred că este scenariul cel mai rău pentru România. Eu cred că până în decembrie vom fi cu toată ţara în faliment, pentru că această epidemie mondială de coronavirus are deja şi va avea în continuare nişte efecte economice şi sociale foarte dure şi pentru ţările pregătite. Din păcate, România este o ţară nepregătită şi noi vom suferi ca în 2010. (…) Este un scenariu care nici nu-mi vine să cred că se întâmplă”, a afirmat Ponta.

El a spus că nu a reuşit să meargă la Cotroceni cu o propunere comună de premier cu PSD şi ALDE.

„Având în vedere că nu am reuşit să avem un candidat comun, am făcut o propunere din partea Pro România. (…) Eu nu vreau să dau vina pe dl Ciolacu sau pe altcineva. Dar, am spus şi spun şi acum, dacă vor să susţinem o propunere comună, că e Remus Pricopie sau altcineva, noi susţinem această propunere, dar noi avem 25 de parlamentari, PSD are 200. Astăzi eu am avut o altă opţiune legată de faptul că nu pot să mă duc la Cotroceni fără propunere”, a menţionat Victor Ponta, adăugând că în aceste condiţii a făcut propunerea ca el să fie premier.

„Dacă, însă, împreună cu dl Ciolacu şi dl Tăriceanu, hotărâm să facem o propunere comună, disponibilitatea noastră este în continuare”, a mai spus Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *