Skip to content
Politică

Ponta nu uită nici la Cotroceni să atace PNL. Ce subiecte majore a abordat la întâlnirea cu Iohannis

Președintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a prezentat, luni, la consultările organizate la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis, principalele puncte care au fost discutate.

Nici la Cotroceni premierul Victor Ponta nu a uitat să atace PNL. Astfel, Ponta a declarat că a ridicat o singură problemă președintelui Iohannis care viza revizuirea Constituției, subliniind faptul că liberali nu au mai luat nicio poziție.

„Referitor la punctele concrete. Legea finantarii – punctele solicitate de presedinte, fiind vorba si de un special de lucru de tehnica legislativa, sunt perfect sustenabile si vom vota in asa fel incat solicitarile si observatiile, modificarile transmise, sa fie adoptate si sa avem o lege care sa asigure pentru viitoarele campanii elecotrale transparenta. Toate solicitarile, inclusiv la orice fel de finantare, sa fie nu prin numerar ci prin banca, o sustinem si ne oferim sprijinul pentru o autoritate electorala permanenta, inclusiv in zona de salarizare, e perfect legitim. Vom vota si speram ca pana pe 15 mai sa fie transmisa spre promulgare legea prin care primarii sunt alesi din primul tur, La legea alegerilor parlamentare, sistemul proportional in asa fel incat fiecare partid sa-si asume candidatii, incat sa avem o mai buna performanta, evident cu o reducere semnificativa a numarului de parlamentari. 

Organizarea acestor alegeri (n.r. – din diaspora) pe baza inscrierii romanilor in termen de 6 luni inaintea alegerilor o sustinem.

Am ridicat o problema domnului presedinte, la pachet era o revizuirea a Constitutie, din pacate colegii din PNL nu au luat o pozitie si e important sa stim daca mai putem face in acest an o revizuire a Constitutiei sau daca e un proiect pe care cei din PNL nu il mai considera de actualitate. Din punctul nostru de vedere e o chestiune foarte importanta. Acestea au fost principalele puncte”, a declarat președintele PSD, Victor Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *