Skip to content
Politică

Ponta, planuri urișe pentru viitor. Fundația sa, o pârghie pentru relansarea politică?

Dezvăluiri despre fundatia lui Ponta. Se pare ca Victor Ponta si-a cooptat din fostul guvern mai multi ministri care vor face parte din fundația sa, Black Sea Regional Projects 2020 (BSRP)

Potrivit dezvăluirilor făcute în emisiunea „100 de minute” de la Antena 3, vineri seară, din fundatie vor face parte: Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Sănătății, Eugen Teodorovici, fost ministru al Finantelor, Titus Corlățean, fostul ministru de Externe, Robert Cazanciuc, fostul ministru al Justiției, Sorin Cîmpeanu, fostul ministri Educatiei, actualmente membru ALDE, Florin Jianu, fost ministru al IMM-urilor, Marius Nica, fost ministru al Fondurilor Europene și Daniel Constantin, fostul ministru al Agriculturii.

Între timp Ponta se va ocupa de racolare altor membri, fosti si actuali oameni politici, oameni de stiinta, membri ai societatii civile, atat din Europa cat si din SUA.

Printre obiectivele structurii lui Ponta a asigurat că fundația sa nu se va implica in disputele de politica internă. Printre obiective se numara colaborare transpartinica, dar fundatia  nu va infiinta campanii politice. De asemenea, nu va promova interese private in contradictie cu cele Romaniei, ci va fi o sursa de analize si strategii pentru institutii publice si afaceristii pe plan intern si extern și se doreste a fi primul „Think Tank” romanesc care propune o viziune regională.

Europarlamentarul Cătălin Ivan a comentat aceste detalii privind structura nou infiintata de fostul premier. Astfel, Ivan a declarat că nu dorește să facă parte din acest ONG, dar că nu crede că activitatea organizației va afecta PSD-ul: „Nici macar n-am fost invitat. Eu am avut un proiect cu Victor Ponta cre s-a incheiat in 2012. Te alaturi unei structuri daca esti invitat, ca nu e partid politic. Sunt colegi care au dubii. Chiar cred ca e o structura privata, nici macar nu este ceva nou. Adrian Năstase a facut Fundatia Nicolae Titulescu du dezbateri foarte interesante care nu a afectat deloc activitatea PSD. Faptul ca Victor Ponta a ales oamenii cu care a lucrat 3 ani de zile, deci prietenii sai sa faca o structura privata, foarte bine, eu ii doresc mult succes. Proiectele in sine pot fi bune pentru Romania.”, a conchis Ivan.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *