Skip to content
Politică

Ponta pleacă iar. Care e următoarea destinație?

Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, de joi după-amiază, premierul Victor Ponta a salutat numirea lui Valeriu Streleț în fruntea guvernului moldovean și și-a exprimat încrederea în traseul european al Republicii Moldova. Premierul român a semnalat deja stabilirea unor întâlniri bilaterale de lucru în decursul acestei luni:

„Am avut astăzi o convorbire telefonică cu premierul Republicii Moldova, Valeriu Streleț, căruia i-am urat succes în fruntea noului Guvern! Am încredere în continuarea parcursului vecinilor noștri către atingerea tuturor obiectivelor europene.

De asemenea, am stabilit să ne întâlnim la Chișinău în cadrul unei reuniuni de lucru, până la sfârșitul lunii august, pentru continuarea dialogului pe temele prioritate de colaborare bilaterală!”

Un comunicat de presă remis redacției psnews.ro a punctat principalele proiecte bilaterale prioritare aflate pe agenda Republicii Moldova și României, dar și întâlnirile pentru discuții dintre cei doi oficiali. Redăm mai jos comunicatul de presă al Guvernului român:

„În cursul zilei de astăzi, 13 august 2015, Primul Ministru Victor Ponta a avut o convorbire telefonică cu Premierul Republicii Moldova, Valeriu Streleț. Cu acest prilej Primul Ministru Victor Ponta a transmis urări de succes noului guvern din țara vecină și a exprimat încrederea în continuarea parcursului către atingerea tuturor obiectivelor europene ale Republicii Moldova.

Cei doi Prim Ministri au evaluat prioritățile de pe agenda bilaterală, în special cele ce privesc proiectele de infrastructură energetică și transporturi. In domeniul energetic, vor fi continuate proiectele de interconectare planificate și agreate prin Memorandumul încheiat în acest an și, în acest sens, s-a stabilit ca în perioada urmatoare sa aiba loc noi contacte la nivelul companiilor din domeniu. 

Obiectivele și proiectele discutate în cadrul convorbirii telefonice de către cei doi Prim Miniștri vor trebui să progreseze până la desfășurarea viitoarei Comisii interguvernamentale pentru integrare europeană, din toamna acestui an.  

Primul Ministru Victor Ponta și Primul Ministru Valeriu Streleț au stabilit să se întâlnească la Chișinău în cadrul unei reuniuni de lucru, până la sfârșitul lunii august, pentru continuarea dialogului pe temele prioritate de colaborare bilaterală.”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *