Skip to content
Politică

Ponta, predicție APOCALIPTICĂ: România, următoarea pe listă după Ungaria! EXCLUSIV

agerpres.ro

Ungaria a primit o lovitură dură, miercuri, în Parlamentul European. Europarlamentarii au votat cu peste două treimi declanșarea procedurilor pentru sancționarea acesteia, pentru derapajele de la statul de drept și va începe procedurile pentru acționarea Articolului 7 din Tratatul UE, care prevede suspendarea dreptului de vot.

DETALII AICI: Decizie-șoc de la Bruxelles: Ungaria, la un pas să plece din UE

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura cu ex-premierul Victor Ponta, care a făcut o predicție devastatoare: România este următoarea pe listă.

Cred ca acum Romania este următoarea pe listă. Și la noi lucrurile vor merge mult mai repede (noi nu avem lobby-ul Ungariei sau Poloniei). Strategia lui Liviu Dragnea de a pune România la remorca lui Viktor Orban se dovedește o uriașă eroare”, a declarat Victor Ponta pentru PSnews.ro.

Chestionat ce îl determină să afirme că România va fi următoarea pe lista de sancțiuni, Victor Ponta a replicat:

”Am văzut discursurile de ieri și criticile(întemeiate) la adresa Guvernului și a lui Dragnea. Plus faptul că liderii de grup de la S&D și ALDE au votat pentru dezbaterea din octombrie din plen”.

Precizăm că articolul 7 din Tratatul UE este procedura cea mai radicală de sancţiuni existentă împotriva unui stat membru.

Calificat adesea drept „armă nucleară” instituţională, art.7 poate duce în cele din urmă la o suspendare a anumitor drepturi ale unui stat membru, în special, al dreptului său de vot în Consiliul UE, organism în care cei 28 de membri definitivează legislaţiile europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *