Skip to content
Politică

Ponta pregătește marea lovitură electorală. Întâlnire decisivă cu Mugur Isărescu

" "

Premierul Victor Ponta, însoțit de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a ajuns în jurul orei 13.30 la Banca Naționala a României (BNR), unde se consultă cu guvernatorul Mugur Isărescu asupra variantelor de reducere a TVA, informează Antena3.

Seful Guvernului a anuntat anterior, într-o conferință de presă organizată la sediul PSD, ca vrea să discute cu Mugur Isărescu înainte ca, marți, sa fie luată o decizie pe aceasta temă.

" "
" "

El a precizat ca marți va fi decisă, in Guvern, reducerea cotei standard de TVA sau diminuarea TVA la produse alimentare.

Ponta a anunțat recent că Guvernul intenționează să decidă în aprilie reducerea, din luna iunie, a taxei pe valoarea adaugată, urmând sa stabilească dacă va fi diminuată cota standard de TVA, de la 24% la 20%, sau TVA la produse alimentare de baza, de la 24% la 9%.

”În cursul zilei de astăzi terminăm toate analizele în ceea ce privește reducerea ‪#‎TVA‬, iar azi sau mâine vom lua o decizie. Voi discuta și cu Guvernatorul ‪#‎BNR‬ Mugur Isărescu. Din punct de vedere al administrării fiscale reducerea generală a TVA este mai uşor de administrat decât cota diferenţiată.”, a punctat premierul pe pagina sa de socializare.

" "

1 comentariu la “Ponta pregătește marea lovitură electorală. Întâlnire decisivă cu Mugur Isărescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *