Skip to content
Politică

Ponta pregătește o nouă lovitură de imagine. Cum vrea să salveze o importantă companie de stat

Premierul României, Victor Ponta, pregătește o nouă lovitură de imagine.

Aflat în vizită oficială la Qatar, prim-ministrul Victor Ponta i-a prezentat o ofertă de investiții CEO-ului Qatar Airways pentru Aeroportul Otopeni și compania Tarom. De altfel, aceeaşi discuţie o va purta zilele următoare şi cu cei de la Emirates și Etihad, potrivit b1.ro.

”M-am văzut și am discutat la nivel politic cu CEO de la Quatar Airways, informândul-l și de dorința nostră de a lista Aeroportul București Otopeni, de a restuctura și a salva Taromul. Vreau să procedăm la o listare care înseamnă capital privat care va rămâne în companie”, a declarat Victor Ponta.

Şeful Executivului a purtat deja discuţii cu CEO-ul Turkish Airlines. Premierul vrea neapărat să găsească un partener pentru a salva Tarom-ul, care are pierderi financiare mari.

”Pot doar să vă spun că în București, în urma vizitei președintelui am avut o întâlnire cu CEO de la Turkish Airlines și mâine și poimâine vom discuta la nivelul cel mai înalt cu conducerea Emirates și Etihad pentru că avem o companie pe profit și se poate dezvolta foarte bine. Mă refer la Aeroportul București și avem o comanie care e pe pierdere, Tarom, și cred că România poate fi un hub regional pentru marile companii din regiune”, a mai declarat premierul Victor Ponta.

La întoarcerea din vizita din Qatar, premierul a decis ca primul lucru pe care îl va face, va fi să numească un ataşat comercial şi unul pentru muncă.

”Am constat că nu știm să ne organizăm, să ne promovăm propriile interese. Aici la Doha nici măcar nu avem un atașat comercial. De asemenea, un atașat pe muncă, sunt peste 2.500 de români care lucrează în diverse companii și noi nu avem pe cineva care să îi sprijine”, a conchis Victor Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *