Skip to content
Politică

Ponta preia o temă-cheie din discursul lui Băsescu. Cine ar avea de câştigat din criza politică

Premierul României, Victor Ponta, preia o temă recurentă în discursul fostului șef de stat Traian Băsescu.

Prim-ministrul a declarat, luni după-amiază, că, dintr-o eventuală criză politică autohtonă, ce ar dura trei sau şase luni, „poate că are de câştigat Rusia sau vreun duşman al României, că ne luptăm între noi, în loc să facem creştere economică, proiecte naţionale strategice”.

Potrivit prim-ministrului, „în unanimitate, lumea vrea să continuăm o guvernare care, probabil, merge prea bine şi care are, în perioada imediat următoare (două săptămâni), două obiective fundamentale: adoptarea Codului Fiscal, a Masterplanului de Transport şi finalizarea legii privind salarizarea”.

„Vrem să ne ducem la bun sfârşit mandatul şi să le cerem celor de la PDL-PNL să nu mai folosească justiţia în scopuri politice”, a punctat Ponta, îndemnând opoziţia „să meargă la alegeri”, pentru că „doar poporul îi poate pune să conducă ţara, nu un procuror”.

Premierul a nuanţat, punând în balanţă, pe de o parte, „dorinţa de a avea o justiţie puternică”, iar pe de altă parte „dorinţa ca abuzuri precum cazul Rarinca să nu se poată repeta”.

„Dacă fac manifestări ilegale, atât Blaga, cât şi Gorghiu trebuie să răspundă în faţa legii”, a mai afirmat Ponta.

Vorbind despre dezbaterea de azi din Comisia Juridică şi despre votul de mâine din plenul Camerei Deputaţilor, Victor Ponta a afirmat: „I-am rugat pe colegii mei pentru o singură dată să nu voteze politic; să voteze juridic. Mi-au dat toţi dreptate, mi-au spus colegii liberali că am dreptate şi după aceea au votat cei şapte colegi liberali după ordinul doamnei Gorghiu. Sunt puţin dezamăgit. Toată lumea ştie că să propui şi să participi la numirea unui ministru în Guvern nu este o chestie de conflict de interese. Toţi ceilalţi care au făcut parte au fost jurişti şi nu şi-au bătut joc de ce au învăţat la facultate”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *