Ponta, prima declarație despre prezidențiabilul „agent-secret” – „Nu sunt eu”

Premierul Victor Ponta a vorbit joi, 11 septembrie, prima oară despre prezidențiabilul care a fost ofițer acoperit, după ce Traian Băsescu a declarat că există printre prezidențiabili un om care a fost ofițer sub acoperire.

„Eu sunt vicepreședinte CSAT și am niște obligații legale, chiar dacă aș ști că lucrează pentru un serviciu de informații române, n-aș vorbi despre asta pentru că e ilegal, apoi ar fi un semnal prost pe care l-aș da instituțiilor care ne apără de pericolele la adresa siguranței naționale. Dacă m-aș apuca să vorbesc despre aceste lucruru pe care le aflu ca vicepreședinte CSAT ar fi o infracțiune și un semnal extrem de prost pentru instituțiile statului. Sprijin instuțiile statului și oamenii care își fac datoria. Este evident că nu se referea la mine pentru că a spus că ne-a verificat pe toți cei care suntem membri ai Guvernului. Dar nu cred că asta ar trebui să fie tema de campanie”, a declarat Victor Ponta.

Președintele Traian Băsescu a declarat că în cazul în care prezidențiabilul în cauză nu va dezvălui că a fost ofițer sub acoperire, o va face chiar șeful statului.

”Încă mai cred că au timp candidaţii, înainte de a-şi depune candidaturile, să spună public, îşi competeze CV-ul, dacă au fost cumva sau nu ofiţeri acoperiţi”, a spus Traian Băsescu, într-o emisiune .

Întrebat dacă va spune el cine nu şi-a completat CV-ul, în cazul în care candidaţii nu o vor face, preşedintele Băsescu a răspuns: ”Da, pentru că am obligaţia să o spun, am obligaţia să o fac. Există lege care interzice serviciilor să îşi facă cunoscute reţelele, ofiţerii acoperiţi, ofiţerii descoperi, etc., dar când discutăm despre funcţia de preşedinte al României, nu poţi să nu informezi”.

Preşedintele a adăugat că nu spune nimeni că trebuie ca acel serviciu să facă publică această informaţie, pentru că nu are voie prin lege, dar candidatul are obligaţia să o facă.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL