Skip to content
Politică

Ponta primește o lovitură de imagine grea direct de la Bruxelles

" "

Premierul Victor Ponta și guvernul pe care îl conduce primesc o lovitură de imagine grea de la Bruxelles.

Reprezentații Comisiei Europene reacţionează la intenţia Guvernului român de a reduce TVA-ul de la 24% la 19%, spunând că această „propunere unilaterală” poate afecta negativ durabilitatea situaţiei fiscale a României.

" "

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Annika Breidthardt, a declarat, marți, la RFI, că reducerea TVA de la 24% la 19 % „ridică întrebări substanțiale”, arătând că această măsură ar putea afecta progresele făcute de țara noastră în domeniul fiscal.

Nivelul de TVA este reglementat la nivel european şi el nu poate scădea pentru un întreg număr de sectoare sub pragul de 15%. În general, nivelul de TVA din statele membre este observat de Bruxelles în cadrul armonizării creşterii economice şi aşa-numitului „semestru european”.

Comisia Europeană invită acum Guvernul român să păstreze toate progresele care au fost făcute până în prezent în domeniul fiscal şi să facă o analiză de impact, înainte de a lua vreo decizie.

Comisia de Buget a Camerei Deputaților a adoptat luni, în unanimitate, amendamentul PNL la Codul Fiscal. Proiectul propune introducerea cotei de TVA 19% începând cu data de 1 ianuarie 2016.

Reprezentantul rezident în România al FMI, Guillermo Tolosa, a declarat la începutul lunii că Fondul recomandă Guvernului să ajusteze măsurile de relaxare fiscală din proiectul Codului Fiscal, întrucât tăierea cheltuielilor pentru compensarea măsurilor nu va fi suficientă să acopere golul generat la buget începând de anul viitor, mai informează rfi.ro.

5 comentarii la “Ponta primește o lovitură de imagine grea direct de la Bruxelles

  1. Sa-si vada de tarile lor „bruxellezii” astia si sa ne lase in pace! Nu avem nevoie de ajutori de bagatori de seama!

  2. Astia trebuia sa fie ingrijorati cand isi batea joc Boc de banii ciorditi din pensiile si salariile noastre, nu acum ! Acum sa taca !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *