Skip to content
Politică

Ponta primește o lovitură din partea FMI

Guvernul Ponta primește o lovitură din partea Fondului Monetar Internațional.

Mai exact, FMI recomanda Guvernului sa ajusteze masurile de relaxare fiscala din proiectul Codului Fiscal, intrucat taierea cheluielilor pentru compensarea masurilor nu va fi suficienta sa acopere golul generat la buget incepand de anul viitor, a declarat reprezentantul rezident in Romania, Guillermo Tolosa, potrivit Hotnews.ro.

„Discutiile din cadrul misiunii tehnice au mers bine, am facut progrese mari in a intelege situatia fiscala, am descoperit insa ca va aparea un gol semnificativ la venituri in 2016. Credem ca tintele Guvernului pentru acest an vor fi atinse, dar pentru anul viitor este mult de lucru pentru a fi capabil sa-si atinga obiectivele”, a afirmat Tolosa, prezent la Euromoney Conferences.

Tolosa a aratat ca deficitul bugetar in 2016 este considerabil, estimand astfel ca proiectul de Cod Fiscal in forma actuala va trebui revizuit semnificativ, intrucat doar prin taierea cheltuielilor pentru compensarea masurilor nu se va acoperi golul creat. El a sugerat ca unele masuri ar trebui revizuite sau chiar eliminate.

Pentru ca programul sa continue cu succes, FMI asteapta de la Guvernul Romaniei imbunatatiri viitoare, astfel incat sa poata fi modificata proiectia asupra deficitului si Guvernul sa se incadreze in tinte.

1 comentariu la “Ponta primește o lovitură din partea FMI

  1. Cine dracu ii mai baga pe astia in seama ??? Sa se duca FMI-ul lui peste la Basescu si la Boc sa le dea banii inapoi, ca ei stiu pe unde i-au ascuns !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *