Skip to content
Politică

Ponta pune piciorul în prag: ”Reforma în educație deranjează!”. La cine se referă șeful PSD

Premierul Victor Ponta a declarat luni, la Târgu-Jiu, că este evident că reforma sistemului de învăţământ deranjează interesele anumitor persoane care vor pierde bani în urma editării unor noi manuale şcolare, dar şcoala românească are nevoie de această modernizare, potrivit Rtv.net.

Victor Ponta a reiterat necesitatea introducerii de noi programe şi manuale şcolare, totodată exprimându-şi regretul faţă de faptul că manualele nu au ajuns la timp la elevii din clasa I.

‘Îmi pare rău că în acest an campania electorală s-a împletit cu interesele legitime, bănoase ale celor care stăpânesc de mulţi ani sistemul manualelor (…).

Ultima dată când s-au făcut manuale noi a fost în 2004, dacă nu mă înşel, de zece ani nimeni nu a avut curaj să se lupte cu acest sistem al manualelor. Noi am luat această decizie de a veni în secolul XXI cu manualele, de a avea noi programe şcolare, de a avea manuale adaptate unui sistem de educaţie modern, apoi de a trece la digitalizarea manualelor. (…).

Evident că această reformă deranjează foarte multe interese şi unii o să piardă bani şi evident că aceştia au contestat încă din februarie până azi procedura, evident că au sprijinitori în politică şi în mass-media că cine are bani găseşte şi politicieni, şi media de cumpărat, însă este o reformă pe care trebuie să o facem (…).

Îmi pare foarte rău că au reuşit să blocheze manualele de clasa I, însă o reformă atât de importantă era clar că va avea opoziţie şi cred că şcoala românească are nevoie de această modernizare’, a afirmat prim-ministrul, citat de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *