Skip to content
Politică

Ponta reacționează dur în scandalul propunerii comisarului european

Premierul Victor Ponta a reacționat marți în scandalul propunerii comisarului european, subiect ce a tot fost discutat în cursul zilei de luni.

Astfel, Victor Ponta a declarat că, până în momentul în care Jean-Claude Junker, va decide persoana pe care o preferă și ce portofoliu îi va acorda, el nu va face nicio declarație. Ponta a transmis că i se pare extrem de iresponsabili și chiar ticăloase declarațiile din țară prin care este atacat orice posibil comisar european. 

„Până la momentul la care preşedintele desemnat, domnul Junker, decide ce portofoliu va acorda României şi, mai departe, care este persoana pe care domnia sa o preferă, eu nu am făcut şi nu voi face niciun fel de declaraţii. Mi se par extrem de iresponsabile, chiar ticăloase declaraţiile din România prin care, deja, este atacat orice posibil comisar european. Vreau să vă spun că 27 de ţări, în acest moment, toată lumea, toată clasa politică munceşte împreună pentru a avea un portofoliu cât mai bun. În România, în tradiţia clasică a ultimilor 10 ani, prima preocupare este să îl atacăm pe cel care ar putea fi comisar european. La fel s-a întâmplat, extrem de condamnabil din punctul meu de vedere, atunci când domnul Vosganian putea să ocupe un portofoliu important. A fost omorât din România de tot felul de ticăloşi şi am ajuns să avem un portofoliu, să zicem, de mâna a doua, cum a avut domnul Orban. Aceeaşi tactică se încearcă şi acum. Din fericire, însă, am reuşit să ţin negocierile mult timp departe de cei care vor să ne strice aceste negocieri şi interesul nostru naţional şi acuma e un pic târziu să strice ceea ce am negociat’”, a declarat Victor Ponta referitor la viitorul comisar european și la declarațiile din țară pe această temă. 

3 comentarii la “Ponta reacționează dur în scandalul propunerii comisarului european

  1. Nu inteleg de ce e taxat de „dur”acest punct de vedere.Este,de fapt,cred eu,o explicatie – pe care o poti socoti cum vrei -la faptul ca a aparut o propunere dubla,date fiind precedentele politicianiste,cu efectele stiute,in fostul PE,avand ca sef al Comisiei pe Barroso,dna Reding etc.Apropo,rog documentati-va pe Net cine era aceasta persoana care a raspuns de cel mai sensibil portofoliu : justitia.O ziarista luxemburgheza,care nu a ocupat nici o functie publica,in vreo autoritate de stat,unica exercitata fiind un fel de CTP in tara sa.Si nimeni nu a contestat-o,desi,intre antecesorii ei fusese un ministru de justitie reputat.Trebuie sa intelegem,o data pentru totdeauna,ca ceste posturi au fost si au ramas politice.Si la noi,de-altfel : cand,in 1917, Titulescu a ocupat postul de ministru de finante era un avocatel oarecare sau Ion Nistor,in ambele Guverne liberale (1927-1928)la Min.Lucrarilor Publice,el fiind istoric.

  2. Din ciclul–DUPA MINE POTOPUL– se pune intrebarea–STIA TRAIAN BASESCU ? Ca sa parafrazez un clasic in viata (MIRCEA )–STIE MA —Falsa tema de campanie electorala intretinuta de corul bocitoarelor de serviciu dirijat de zbucimata S matei . Mai apare si procurorul comunist care nu se mai satura sa incerce prin orice mijloace sa faca rau ROMANIEI . Romanii s-au saturat de ROMANIA lui NASU-n SUFLET— VOR SA JOACE IN ALTA LIGA .

  3. Asa-i, daca afla Monica Macovei, Basescu, B1Tv, Cristoiu, Tapalaga, Turcescu, acum Corina Cretu nu avea altceva de facut decat sa-si comande siriu. Noroc ca nu au aflat, ticalosii. Daca nu mai sunt ei, Romania nu mai este tara lor si poate sa se alega praful si pulberea de ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *