Ponta reacționează dur în scandalul propunerii comisarului european

Premierul Victor Ponta a reacționat marți în scandalul propunerii comisarului european, subiect ce a tot fost discutat în cursul zilei de luni.

Astfel, Victor Ponta a declarat că, până în momentul în care Jean-Claude Junker, va decide persoana pe care o preferă și ce portofoliu îi va acorda, el nu va face nicio declarație. Ponta a transmis că i se pare extrem de iresponsabili și chiar ticăloase declarațiile din țară prin care este atacat orice posibil comisar european. 

„Până la momentul la care preşedintele desemnat, domnul Junker, decide ce portofoliu va acorda României şi, mai departe, care este persoana pe care domnia sa o preferă, eu nu am făcut şi nu voi face niciun fel de declaraţii. Mi se par extrem de iresponsabile, chiar ticăloase declaraţiile din România prin care, deja, este atacat orice posibil comisar european. Vreau să vă spun că 27 de ţări, în acest moment, toată lumea, toată clasa politică munceşte împreună pentru a avea un portofoliu cât mai bun. În România, în tradiţia clasică a ultimilor 10 ani, prima preocupare este să îl atacăm pe cel care ar putea fi comisar european. La fel s-a întâmplat, extrem de condamnabil din punctul meu de vedere, atunci când domnul Vosganian putea să ocupe un portofoliu important. A fost omorât din România de tot felul de ticăloşi şi am ajuns să avem un portofoliu, să zicem, de mâna a doua, cum a avut domnul Orban. Aceeaşi tactică se încearcă şi acum. Din fericire, însă, am reuşit să ţin negocierile mult timp departe de cei care vor să ne strice aceste negocieri şi interesul nostru naţional şi acuma e un pic târziu să strice ceea ce am negociat’”, a declarat Victor Ponta referitor la viitorul comisar european și la declarațiile din țară pe această temă. 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL