Skip to content
Politică

Ponta respinge orice informație privind creșteri de taxe sau de prețuri

Premierul Victor Ponta a promis, miercuri, românilor, că gazele nu se vor scumpi în 2015. Totodată, premierul a adăugat că situația este valabilă și în cazul taxelor și impozitelor, care nu vor crește anul viitor. În același timp, Ponta instigă oamenii să iasă în stradă și să-și exprime părerile, potrivit Ziare.com.

„E o perioada cu tot felul de declaratii, probabil mai mult politice si mai putin serioase, insa nu se va scumpi nici gazul la populatie, nici la CET-uri. Avem comunicarea oficiala de la Comisia Europeana, referitoare la faptul ca CET-urile sunt prioritare la achizitonarea de gaze din productieinterna. Va rog sa iesiti sa lamurim situatia, vedeti ce se intampla cand nu le lamurim sau dam explicatii prea tarziu”, a declarat Victor Ponta la debutul sedintei de Guvern.

De asemenea, Victor Ponta a suținut că rămân în vigoare măsurile adoptate în 2014, precum reducerea CAS, indexarea pensiilor și banii mai mulți pentru muncitorii din sănătate și educație. Astfel, conform spuselor premierului, nu vor exista creșteri de taxe ori impozite, acestea rămânând la nivelul din 2014.

Nu în ultimul rând, Victor Ponta, a mai spus că deși negocierile pe buget nu vor fi ușoare, acesta va fi realizat ținând cont de creșterea economică înregistrată de România, dar și de încasările mai mari.

Misiunea Fondului Monetar Internațional și a Comisiei Europene se va afla la București în perioada 2  – 10 decembrie, cu scopul de a discuta cu autoritățile proiectul bugetului pentru anul viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *