Skip to content
Politică

Scrisoarea lui Ponta către Iohannis

Premierul Victor Ponta i-a răspuns contracandidatului său Klaus Iohannis privind organizarea unei dezbateri electorale înainte de turul al doilea al alegerilor prezidențiale, asta după ce Iohannis  a declarat că acceptă invitația IPP de a participa la o dezbatere.

Totuși, Ponta reiterează invitația adresată inițial lui Klaus Iohannis, conform căreia dezbaterea să aibă loc la fiecare dintre cele patru principale televiziuni.

Iată ce i-a scris Ponta lui Iohannis:

„Domnule Klaus Iohannis,

Imi mentin invitatia catre dumneavoastra de a participa impreuna la 4 dezbateri televizate, la cele mai importante televiziuni de stiri din Romania!

Ar fi anormal sa cerem celor 18 milioane de romani cu drept de vot sa aleaga intre noi fara o astfel de intalnire. Intotdeauna au fost acceptate astfel de dezbateri si eu va anunt, din nou, ca am acceptat cele 4 invitatii formulate de televiziunile de stiri cele mai importante din Romania.

Suntem o democratie consolidata, iar astfel de dezbateri televizate sunt absolut normale si de dorit. Sunt convins ca stiti foarte bine ca am transmite un semnal foarte ciudat, inclusiv in exterior, catre cei care se uita astazi la alegerile din Romania, daca am arata ca nu putem avea un dialog. Dialogul este singura cale prin care putem acoperi faliile create intr-o batalie electorala si prin care putem demonstra ca impreuna ne dorim pentru Romania acelasi lucru: bunastare pentru cetateni, un stat de drept puternic, institutii solide.

Sunt convins ca astfel de dezbateri nu pot fi decat civilizate si echilibrate, iar interesul nostru, al tuturor, este sa acceptam invitatiile care ne vin din partea televiziunilor, indiferent de orientarea lor.

Am in continuare incredere ca, incepand cu saptamana viitoare, vom da sansa romanilor sa ne evalueze la cele patru emisiuni organizate astfel: luni, la Romania TV, ora 20.00 (pe teme economice si sociale); marti, la Realitatea TV, ora 20.00 (pe teme de politica externa si securitate nationala); miercuri, la B1 TV, ora 20.00 (pe teme privind institutiile, statul de drept si justitia) si joi, la Antena 3, ora 20.00 (pe teme legate de viziunea de dezvoltare a Romaniei).

Va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns pozitiv”, își încheie Ponta scrisoarea către Iohannis.

Tot în cursul zilei de astăzi, Iohannis declarat că acceptă propunerea IPP.

Candidatul Alianței Creștin-Liberale, Klaus Iohannis, acceptă propunerea Institutului pentru Politici Publice de a participa la o dezbatere electorală alături de candidatul Alianței PSD – PC – UNPR, Victor Ponta, se arată într-un comunicat de presă al PNL.

“IPP este o entitate neguvernamentală, cu experiență în organizarea unor astfel de dezbateri, și propunem ca întâlnirea, sub patronajul IPP, să se desfășoare în data de joi, 13 noiembrie a.c., la Palatul Parlamentului.

Considerăm că Parlamentul României reprezintă cel mai potrivit cadru pentru organizarea acestei dezbateri, moderate de o persoană sau persoane agreate de echipele de campanie ale celor doi candidați. Întrucât toți cetățenii României au dreptul să fie informați cu privire la acest eveniment, este necesar ca întreaga presă din România să aibă acces la dezbaterea electorală dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta”, susțin liberalii.

2 comentarii la “Scrisoarea lui Ponta către Iohannis

  1. Cred ca este o provocare subtila. Daca Ponta castiga poporul nostru obladuit de la revolutie pana in prezent va avea cel putin inca vreo 8 ani de indurat daca nu mai mult…Asa ca mare atentie la masinatiile acestuia impotriva d-lui Klaus Johannis.

  2. Eu zic sa nu mai fiti naivi ! Aveti memorie scurta ! Atentie la masinatiunile lui Basescu, Blaga, Videanu din spatele d-lui Kaus Johannis ! Daca nu castiga neamtul, astia infunda puscaria ! L-as fi votat pe Johannis daca era independent si nu accepta ca niste corupti PDL-isti sa il sustina ! In felul asta Johannis este complice cu cei care au taiat salariile si pensiile oamenilor, care au mintit ca sunt bani pentru profesori, care au mintit ca vor reface TVA-ul ridicat la 24% care au mintit si comunitatea europeana si FMI si tot ce putea fi mintit, inclusiv pe romanii din diaspora care ni l-au bagat pe gat pe Basescu inca 5 ani votand un vot la 3 secunde un furt cu ajutorul STS-ului si serviciilor care il pupau in fund pe Basescu. Deschideti ochi mari si nu fie fie frica ca Basescu pica cu tot cu Johannis Blaga, Videanu, Macovei si multi altii ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *